فرمولاسیون تولید تنباکو معسل درجه یک

امتیاز کاربران
ضعیفعالی 

روش ساخت تنباکو معسل

تولید تنباکو معسل

آموزش تولید معسل در منزل

فرمولاسیون تنباکو

دوستان گرامی عزیز

ما دستگاه فروش نداریم.واسطه هم کار نمیکنیم.

شرکت ما آموزشی است.

ما به شما آموزش میدهیم بهترین تنباکو را تولید نمایید.کیفیت فاخر و نخل

این آموزش بدون دستگاه می باشد.

مثلا به شما میگوییم توتون خوب از کجا تهیه نمایید.

اسانس عالی چگونه تهیه نماییم.جهت ماندگاری بو باید چگونه عمل نمایید.

قدم به قدم کنار شما هستیم تا تنباکو میوه ای درجه یک تولید نمایید.

فرمول تولید معسل


با وجود اینکه چند صد سال است که از لوله قلیان استفاده می شود، معسل یک اختراع اخیر است که به اوایل دهه 1990 باز می گردد. پیش از این تنباکوی خام در پیپ قلیان دود می شد که استفاده از آن چندان آسان نبود. تنباکو قبل از استفاده باید با آب مخلوط می شد، فشرده می شد و قالب می گرفت. روشن نگه داشتن آن سخت بود و بو و طعم تند و شدیدی را با انتقال نیکوتین قوی ایجاد می کرد. در پایان قرن بیستم، قلیان دیگر روشی محبوب برای کشیدن تنباکو نبود و در خاورمیانه عمدتاً در میان مردان مسن‌تر عرب که با دوستانشان در کافه‌ها آن را می‌کشیدند، رواج داشت. در اوایل دهه 1990، زمانی که تنباکوی قلیان شیرین و طعم‌دار ملایم‌تر، که معمولاً Muʽassel نامیده می‌شود، برای اولین بار در دسترس قرار گرفت، جوانان به مصرف قلیان علاقه مند شدند. از تخمیر تنباکو با ملاس، گلیسیرین و اسانس میوه تهیه می شود. تولید یک مخلوط مرطوب و انعطاف پذیر. سهولت استفاده و عطر و طعم مطبوع آن باعث محبوبیت آن در بین جوانان شد. این تنباکو به سرعت به رایج‌ترین نوع تنباکوی قلیان در سراسر جهان تبدیل شد و فروش آن به دلیل تنوع روزافزون، دسترسی به اینترنت و تبلیغات رو به رشد افزایش یافت.[3]

فرهنگ

خاورمیانه

جهان عرب

 

بادیه نشینی در حال کشیدن قلیان، به نام محلی نرگیله ، در قهوه خانه ای در دیرالزور ، روی فرات ، دهه 1920

در بسیاری از نقاط جهان عرب ، کشیدن قلیان بخشی از فرهنگ سنتی است و یک رسم اجتماعی محسوب می شود. سیگار کشیدن اجتماعی معمولاً با استفاده از یک قلیان با یک شلنگ که در اطراف شلنگ دسته جمعی یا دوتایی رد می‌شود، انجام می‌شود ، اما برخی از قلیان‌ها می‌توانند تا چهار شیلنگ استفاده کنند. وقتی سیگاری تمام شد، شلنگ یا دوباره روی میز قرار می‌گیرد، به این معنی که در دسترس است، یا مستقیماً به کاربر بعدی تحویل داده می‌شود. قرارداد اجتماعی حکم می کند که دهانی و شیلنگ باید به گونه ای بر روی خود تا شوند که دهانه به سمت گیرنده نشانه نرود. نوک دهان یکبار مصرف گاهی در کافه ها استفاده می شود.

بسیاری از کافه‌های خاورمیانه قلیان عرضه می‌کنند. [4] کافه‌ها گسترده هستند و مکان‌های تجمع اجتماعی رایج هستند (مشابه خانه‌های عمومی در بریتانیا). برخی از ساکنان خارج از کشور که به خاورمیانه می‌رسند، به جای میخانه‌های منطقه، به کافه‌های قلیان می‌روند، مخصوصاً در جاهایی که ممنوعیت وجود دارد و مشروبات الکلی سرو نمی‌شود. [4]

شام

در شام (سوریه، اسرائیل، فلسطین، لبنان، اردن)، قلیان (که گاهی اوقات به عنوان " arguileh " یا " narguileh " نامیده می شود ) به طور گسترده ای استفاده می شود و در دسترس بودن آن تقریباً جهانی است. قلیان بخشی از فرهنگ شده است. افراد سیگاری اغلب در کنار خیابان ها، پارک ها، ایستگاه های اتوبوس و سایر مکان های عمومی دیده می شوند. گاهی اوقات مشاهده می شود که کافه ها حتی در ساعات پایانی شب به طور کامل توسط افراد قلیان می کشند. [5] دیدن قلیان کشیدن یک زن غیر معمول نیست. در شام، بسیار اجتماعی است و این فعالیت اغلب با بازی تاولا (نرد)، کارت یا چای همراه است.

ایران

 

زن ایرانی با لباس قجری در حال دود کردن قلیان سنتی

قلیان در ایران به نام حلیان ( به فارسی : قلیان، قالیون، غلیون ، که غلیان ، غالیان یا قلیون نیز نوشته می شود ) معروف است . این قلیان از بسیاری جهات به قلیان عربی شباهت دارد اما از جهات مختلفی نیز متفاوت است. یک تفاوت بالای قلیان، «غلیون» است که در محلی «سر» ( سر ، یعنی سر) نامیده می شود، جایی که تنباکو در آن قرار می گیرد. در مقایسه با قلیان های ترکی، نسخه ایرانی تا حدودی بزرگتر است. علاوه بر این، اکثر شیلنگ ها انعطاف پذیر هستند و با ابریشم یا پارچه نرم پوشیده شده اند، در حالی که قلیان های ترکی اغلب دارای دهانه ها و شیلنگ های نیمه سفت هستند که به اندازه یا طولانی تر از قسمت انعطاف پذیر شلنگ هستند. [6]

هر فرد سیگاری به طور معمول صدای دهان شخصی خود را حمل می کند (به نام امجد ، امجید ). امجد یک دهانه قلیان جداشدنی است و معمولاً از چوب یا فلز ساخته می شود و می توان آن را با سنگ های قیمتی یا دیگر تزئین کرد [7] امجدها از لوازم تزیینی و به شدت شخصی محسوب می شوند. مکان‌های عمومی سیگار اغلب دارای امجد یکبار مصرف یا تمیز برای استفاده سیگاری‌هایی هستند که وسایل خود را حمل نمی‌کنند. [7]

تاریخ دقیق اولین استفاده از حلیان در ایران مشخص نیست. به گفته سیریل الگود، ابوالفتح گیلانی ، پزشک ایرانی در دربار امپراتور مغول اکبر اول بود که «ابتدا دود تنباکو را از داخل یک کاسه کوچک آب عبور داد تا دود را تصفیه و خنک کند و بدین ترتیب اختراع کرد . هابل حباب یا قلیان." با این حال، اهلی شیرازی به استفاده از حلیان در یکی از اشعار خود اشاره می کند، بنابراین استفاده از آن را حداقل به زمان طحماس اول در اواخر قرن چهاردهم می رساند. [8] بنابراین، ابوالفتح گیلانی را می‌توان عامل معرفی حلیان ایرانی در هند دانست.

اگرچه شاه عباس اول صفوی استعمال تنباکو را به شدت محکوم می‌کرد، اما در اواخر سلطنت او حلیان و چوپاق (پیپ ساقه بلند با کاسه‌ای کوچک برای کشیدن تنباکو، متمایز از قلیان یا لوله آب) سیگار می‌کشید. [ 8 ] در تمام سطوح جامعه رایج شده بود. در مدارس و محافل علمي، هم معلمان و هم شاگردان، در هنگام درس حليان داشتند. استعمال دخانیات به قدری رواج داشت که شاه خادم خلیان شخصی خود را داشت و اولین شواهد بر مقام قلیان زنی (حلاندار) به همین زمان بازمی گردد. در این زمان لوله های آب را از موادی مانند شیشه، سفال و نوع خاصی از کدو ساخته می کردند. به دلیل کیفیت نامناسب شیشه های بومی، گاهی اوقات مخازن شیشه ای از ونیز وارد می شد. در زمان شاه سلیماندر اواخر قرن پانزدهم و اوایل قرن شانزدهم، حلیان ها با افزایش استفاده از آنها، زینت بیشتری یافتند. ثروتمندان صاحب لوله‌های طلا و نقره بودند و حتی عموم مردم بیشتر از آن که برای مایحتاج اولیه زندگی خرج می‌کردند، برای حلیان خرج می‌کردند. یکی از فرستادگان شاه سلطان حسین به دربار لویی پانزدهم در اوایل قرن شانزدهم، در راه رفتن به سوی حضار سلطنتی در ورسای، افسری را در دسته خود داشت که حلیان خود را در دست داشت و او در حین حرکت کالسکه از آن استفاده می کرد. هیچ سابقه ای دال بر استفاده از حلیان در دربار نادرشاه افشار نداریم ، اگرچه به نظر می رسد استفاده از آن بدون وقفه ادامه داشته است. پرتره هایی از کریم خان زند و فتحعلی شاه قاجار وجود دارد که آنها را در حال دود کردن حلیان نشان می دهد. [8]ایرانیان تنباکوی مخصوصی به نام خوانسار داشتند . با خوانسار زغال سنگ بدون فویل روی خوانسار می ریختند. خوانسار نسبت به تنباکوهای معمولی دود کمتری دارد.

قفقاز

آذربایجان

این یکی از سرگرمی‌ها و سرگرمی‌های پرطرفدار است که بیشتر در بین جوانان و مردان آذربایجان به‌ویژه در باکو انجام می‌شود .

آسیای جنوبی

پاکستان

قلیان (که در پاکستان چیلوم یا حوقا نامیده می شود) رایج ترین روش مصرف تنباکو در میان افراد مسن در افراد اجتماعی-اقتصادی پایین و روستایی در پاکستان است. این در حالی است که در سال های اخیر مصرف در میان جوانان و ساکنان شهری که اغلب در قهوه خانه ها قلیان مصرف می کنند، افزایش یافته است. [9]

هند

 

کار پیچیده روی قلیان ملابار

 

خانواده قلیان

قلیان در هند به ویژه در زمان حکومت مغول ها رایج بود. [10] پس از آن قلیان کمتر محبوب شد. با این حال، بار دیگر توجه توده ها را به خود جلب کرده است و کافه ها و رستوران هایی که آن را به عنوان یک ماده مصرفی عرضه می کنند، محبوب هستند. استفاده از قلیان از قدیم الایام در هند نه تنها یک رسم بود، بلکه یک امر اعتباری نیز بود. طبقات پولدار و زمین دار قلیان می کشیدند.

در بسیاری از روستاها طبق آداب و رسوم سنتی تنباکو در قلیان دود می شود. کشیدن یک قلیان ملاس اکنون در میان جوانان هند رواج یافته است. چندین کلوب زنجیره ای، کافه و کافی شاپ در هندوستان وجود دارد که انواع مختلفی از آشغال، از جمله انواع غیر تنباکو را ارائه می دهند. قلیان اخیرا در بنگلور ممنوع شد. با این حال می توان آن را فقط برای استفاده شخصی یا مهمانی های سازماندهی شده خریداری یا اجاره کرد. [11]

کویلندی ، یک شهر کوچک ماهیگیری در سواحل غربی هند، زمانی قلیان تولید و صادر می کرد. این قلیان ها به نام قلیان ملابار یا قلیان کویلندی شناخته می شوند . امروزه یافتن این قلیان های پیچیده در خارج از کویلندی دشوار است و در خود کویلندی چندان آسان نیست.

قلیان به دلیل مضرات آن برای سلامتی، اخیراً در بسیاری از ایالت های هند ممنوع شده است. [12] اخیراً حملات و ممنوعیت های متعددی در مورد کشیدن قلیان به خصوص در گجرات صورت گرفته است [13]

نپال

 

قلیان در رستورانی در نپال

قلیان ها (हुक़्क़ा) به خصوص قلیان های چوبی در نپال محبوب هستند. از نظر تاریخی، استفاده از قلیان به عنوان نمادی از موقعیت خانواده نخبه در نظر گرفته می شد. اما امروزه قلیان در بین گردشگران و جوانان رواج پیدا کرده است. [14]

بنگلادش

قلیان، به عنوان وسیله سنتی سیگار کشیدن، از زمان مغول ها در بنگلادش استفاده می شد. اما معسل تا اوایل دهه 2000 در بنگلادش معرفی نشد. قلیان در میان جمعیت جوان بسیار محبوب شد و قلیان‌خانه‌ها و سالن‌های استراحت به تعداد زیادی برای پذیرایی از این جمعیت باز شد. با این حال، به دلیل نگرانی های بهداشتی و مصرف بی رویه، دولت قلیان را در اواخر سال 2010 ممنوع کرد و دستور تعطیلی قلیان خانه ها صادر شد. [15] به چند قلیان‌خانه اجازه ادامه تجارت داده شد، زیرا بیشتر به خارجی‌ها خدمات می‌دادند.

جنوب شرقی آسیا

فیلیپین

در فیلیپین، استفاده از قلیان کم و بیش به طور سنتی به جوامع اقلیت عرب فیلیپینی و هندی فیلیپینی محدود می شد . این رسم همچنین در جامعه بومی مسلمان فیلیپینی (یک اقلیت مذهبی قابل توجه) وجود داشته است ، جایی که پیروی تاریخی از روندهای فرهنگی-اجتماعی خاورمیانه منجر به این شده است که قلیان به عنوان یک عادت اجتماعی نادر - البته معتبر - از اشراف در تجارت حیاتی باشد. مراکز میندانائو مانند کوتاباتو و جولو .

در همین حال، قلیان برای فیلیپینی‌های مسیحی غالب در لوزون و ویزایا تا قبل از اواخر قرن بیستم تقریباً ناشناخته بود . در حال حاضر، استفاده از قلیان در میان مسیحیان جوان‌تر و جهان‌وطن‌تر، به‌ویژه در میان دانشجویان و جوانانی که ممکن است زیر سن قانونی باشند و در نتیجه قادر به خرید سیگار نباشند، رواج پیدا کرده است . [16]

در منطقه پایتخت ملی و سایر مناطق شهری مانند مترو سبو و مترو داوائو ، قلیان و قلیان طعم‌دار در بارها، کلوپ‌ها و «سالن‌های شیشا» و همچنین رستوران‌های سنتی خاورمیانه در دسترس هستند.

ویتنام

در ویتنام ، قلیان مدت‌هاست که با استقبال جوانان رواج داشته است، بنابراین سرگرمی کشیدن قلیان روز به روز محبوب‌تر می‌شود. اکثر مردم فکر می کنند که کشیدن قلیان به دلیل نیکوتین کمتر بهتر از سیگار کشیدن است. [17] مردم می توانند در کافه ها، بارها و بارهای کارائوکه در ویتنام قلیان بکشند.

آفریقای جنوبی

اطلاعات بیشترقلیان § آفریقای جنوبی

در آفریقای جنوبی، قلیان، که در زبان عامیانه به عنوان لوله حبابدار یا لوله okka شناخته می شود ، محبوب است نیاز به به روز رسانی؟ ] . نیازمند منبع ]

 

یک قلیان و انواع بسته های معسل در ویترین فروشگاه میدان هاروارد در کمبریج، ماساچوست ، ایالات متحده به نمایش گذاشته شده است.

قلیان در دهه 1960 و 1970 رایج بود، اگرچه در این دوره به جای زغال سنگ از شعله های آتش استفاده می کردند. [18] در سال های اخیر مصرف قلیان در ایالات متحده و کانادا به طور چشمگیری افزایش یافته است. [19] قلیان‌خانه‌ها و کافه‌ها به‌ویژه در میان دانشجویان و جوانان در شهرهای بزرگ در سراسر آمریکای شمالی محبوب شده‌اند. دلیل اصلی این محبوبیت اختراع معسل در اوایل دهه 1990 است. این تنباکوی مرطوب شیرین و طعم‌دار قلیان در بین جوانان محبوبیت دارد زیرا تنباکو با طعم و عطر مطبوع پوشانده شده است. [20] صنعت قلیان‌خانه‌ها و کافه‌ها در حال رشد است، به‌ویژه در داخل شهرها و نزدیک به دانشگاه‌ها و کالج‌ها که در آن جوانان و جوانان جمع می‌شوند. [19]

اخیراً برخی شهرها، شهرستان ها و ایالت ها ممنوعیت سیگار کشیدن در داخل خانه را اجرا کرده اند که بسیاری از آنها شامل قلیان می شود. در برخی از حوزه های قضایی، مشاغل قلیان را می توان با مجوزهای ویژه از این سیاست مستثنی کرد. با این حال، برخی از مجوزها دارای شرایطی مانند کسب حداقل درصد معینی از درآمد خود از طریق الکل یا تنباکو هستند.

در شهرهایی که استعمال دخانیات در داخل خانه ممنوع شده است، قلیان‌خانه‌ها مجبور شده‌اند تعطیل شوند یا به آشغال‌های بدون دخانیات روی بیاورند. با این حال، در بسیاری از شهرها، سالن های قلیان در حال افزایش است. از سال 2000 تا 2004، بیش از 200 کافه قلیان جدید برای تجارت افتتاح شد که بیشتر آنها جوانان را هدف قرار داده بودند [21] و در نزدیکی پردیس های کالج یا شهرهایی با جوامع بزرگ خاورمیانه قرار داشتند. این فعالیت همچنان در بین جمعیت دانش آموزی پس از متوسطه محبوبیت پیدا می کند. [22] بر اساس یک مطالعه در سال 2018، 1.1٪ از دانشجویان با برخی از کالج ها اما بدون مدرک، مدرک کاردانی یا مدرک کارشناسی گزارش دادند که هر روز یا چند روز از محصولات تنباکوی پیپ یا قلیان استفاده می کنند. [23]از نوامبر 2017، حداقل 2082 کالج یا پردیس دانشگاهی در ایالات متحده سیاست های 100٪ پردیس بدون سیگار را اتخاذ کرده اند که سعی در حذف سیگار در مناطق داخلی و خارجی در کل محوطه دانشگاه، از جمله محل سکونت دارد. [24]

مصرف قلیان توسط جوانان و نوجوانان از سال 1998 افزایش یافت، حتی با کاهش مصرف سیگار: طبق گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری، مصرف قلیان جوانان از سال 2011 تا 2014 بیش از دو برابر شد . [25] با این حال، از آن زمان، وزارت بهداشت و خدمات انسانی ایالات متحده اعلام کرده است که نوجوانان مسن تر مصرف خود را از قلیان در سال های اخیر کاهش داده اند. [26] جدیدترین تحقیق، از سال 2014 تا 2018، نشان می دهد که درصد دانش آموزان سال آخر دبیرستانی که در سال گذشته قلیان مصرف کرده اند از 20 درصد به 8 درصد کاهش یافته است. [27] در میان نوجوانان و جوانان، مصرف قلیان در بین افراد 19 تا 20 ساله و کسانی که در شهرها زندگی می کنند، بیشترین میزان را دارد. در مناطق حاشیه نشین و روستایی کمتر دیده می شود. [28]در سال 2011، 18.5 درصد از دانش آموزان کلاس دوازدهم گزارش دادند که در سال گذشته قلیان کشیده اند. [1] تا سال 2019، 3.4 درصد از دانش‌آموزان دبیرستانی گزارش دادند که در 30 روز گذشته قلیان مصرف کرده‌اند. [29] [30]

 

اثرات سلامتی

 

اطلاعات بیشتراثرات سلامتی تنباکو و قلیان § اثرات سلامتی

 

سیگار کشیدن، مصرف کنندگان را در معرض بسیاری از همان مواد شیمیایی مضر و سمی موجود در دود سیگار قرار می دهد. برخی از مواد شیمیایی سمی موجود در دود معسل می توانند باعث سرطان شوند، از جمله هیدروکربن های آروماتیک چند حلقه ای (مانند فلورن و پیرن)، فلزات سنگین (مانند آرسنیک، کروم، سرب)، عناصر رادیواکتیو (اورانیوم، پلونیوم، سرب) و بسیار ریز. ذرات. [31] یک جلسه کشیدن قلیان باعث استنشاق مواد سمی بسیار بیشتری نسبت به یک جلسه سیگار می شود، عمدتاً به این دلیل که یک جلسه مصرف قلیان بسیار طولانی تر از یک جلسه متوسط سیگار کشیدن است: به طور متوسط 60 دقیقه برای مصرف کنندگان قلیان در مقابل پنج دقیقه. برای یک نخ سیگار [32]یک جلسه معمولی سیگار کشیدن باعث می شود که کاربر 90000 میلی لیتر دود در مقابل 500 میلی لیتر برای یک سیگار، و همچنین 1.7 برابر نیکوتین، 8.4 برابر مونوکسید کربن و 36 برابر قطران استنشاق کند. [32] سیگار کشیدن معسل همچنین کاربران را در معرض فلزات سنگین قرار می دهد و تصور می شود که مصرف کنندگان را در معرض مواد سرطان زا بیشتری نسبت به سیگار قرار دهد. [33] افرادی که قلیان می‌کشند مقادیر زیادی مونوکسید کربن تولید شده از احتراق معسل و همچنین زغالی که برای سوزاندن معسل استفاده می‌شود، استنشاق می‌کنند. [31]مونوکسید کربن یک گاز بی بو بسیار سمی است که می تواند به قلب و سیستم عصبی مرکزی آسیب برساند. موارد زیادی از مسمومیت با گاز مونوکسید کربن در بین قلیان‌کشان مشاهده شده است که به دلیل علائمی مانند سردرد، حالت تهوع، استفراغ، سرگیجه، خستگی و ضعف نیاز به درمان در اورژانس‌های بیمارستانی دارند. گاهی اوقات به این بیماری "بیماری قلیان" می گویند. [34] زغال چوبی که برای گرم کردن مخزن استفاده می شود، مونوکسید کربن و استنشاق فلز را افزایش می دهد. [19]

این مواد سمی باعث شده است که انجمن ریه آمریکا ، مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها و سازمان غذا و دارو به این نتیجه برسند که سیگار کشیدن با استفاده از قلیان "خطرات زیادی برای سلامتی دارد که سیگار کشیدن دارد." [33] [35] [36] این خطرات شامل سرطان ریه ، بیماری تنفسی ، وزن کم هنگام تولد در نوزادان، [19] افزایش خطر بیماری تنفسی در نوزادان، بیماری قلبی و گرفتگی عروق ، و همچنین دهان ، معده ، مری و سرطان های مثانه[35] قلیان و قلیان گیاهی خطرات مشابهی را برای همتای حاوی تنباکو به همراه دارند: دود حاصل از حشره گیاهی حاوی سطوح مساوی یا بیشتر از مونوکسید کربن، اکسید نیتریک، آلدئیدها، قطران و هیدروکربن‌های معطر چند حلقه‌ای سرطان‌زا (PAH) مانند دود حاوی تنباکو است . . [37] این مواد شیمیایی به سرطان‌ها، بیماری‌های قلبی و بیماری‌های ریوی کمک می‌کنند. [35]

علاوه بر این، معسل حاوی نیکوتین است که سیگاری ها آن را استنشاق می کنند. نیکوتین اعتیاد آور است، که می تواند ترک قلیان را دشوار کند و هنگامی که افراد برای مدت طولانی قلیان نکشند، علائم ترک مانند تحریک پذیری و افسردگی ایجاد می کند.

کشیدن معسل در قلیان نیز دود دست دوم را آزاد می کند که به سلامت اطرافیان فرد سیگاری آسیب می رساند. دود دست دوم قلیان حاوی مونوکسید کربن، PAH، آلدئیدها، ذرات بسیار ریز (<2.5μm) و ذرات معلق قابل تنفس (ذراتی به اندازه کافی کوچک برای ورود به ریه ها) است. مطالعات انجام شده بر روی سالن های قلیان در ویرجینیا نشان داده است که سالن های قلیان از کیفیت هوای بدتری نسبت به رستوران های مشابهی برخوردار هستند که امکان کشیدن سیگار در داخل خانه را دارند. [38] اثرات حاد قرار گرفتن در معرض دود سیگار ناشی از قلیان از جمله خس خس سینه، احتقان بینی و سرفه مزمن، اگرچه اثرات طولانی مدت هنوز مورد مطالعه قرار نگرفته است. [39]اثرات مخرب دود دست دوم قلیان به طور یکسان در مورد قلیان یا قلیان بدون تنباکو صدق می کند: یک مطالعه نشان داد که دود قلیان گیاهی علاوه بر PAH، مونوکسید کربن و فلزات حاوی مواد سرطان زا است که برابر یا بیشتر از دود قلیان همراه با تنباکو است. [39]

 


کاشت تنباکو در ایران یکی از سوالاتی است که بسیاری از افراد درگیر آن هستند. در این مقاله قصد داریم به کشت تنباکو در ایران بپردازیم. اما قبل از آن باید با شرایط آب و هوایی مناسب برای کشت تنباکو آشنا شویم.

شرایط آب و هوایی و خاک مناسب برای کشت تنباکو

کشت تنباکو در مناطق مختلف کشور متفاوت است. طبق اعلام سازمان دخانیات کشور، تنباکوی مصرفی در سیگار در استان‌های شمالی مانند گلستان و مازندران و همچنین در استان‌های آذربایجان شرقی و غربی کشت می‌شود.

بر خلاف بسیاری از گیاهان، خاک حاصلخیز با مواد آلی زیاد برای رشد گیاهان تنباکو مناسب نیست. زیرا مواد آلی از کیفیت و ظاهر برگ های آن می کاهد و از اثر آن می کاهد. بهترین نتایج کشت تنباکو را می توان در خاک های سبک و شنی مشاهده کرد.

گیاه تنباکو به روش خزانه ای کشت می شود. خزانه روشی برای کاشت بذر در زمینی جداگانه (متفاوت از زمین اصلی) است که به آن خزانه می گویند. از آنجایی که بذر گیاه تنباکو بسیار کوچک است، نمی تواند در زمین اصلی رشد کند. بنابراین قبل از کاشت در زمین اصلی آن را در خزانه نگهداری می کنند تا نتیجه مطلوب حاصل شود.

بذرهای کاشته شده پس از حدود 6 هفته برای کاشت در زمین اصلی مناسب هستند. و نشاء در زمین اصلی انجام می شود. توجه داشته باشید که رشد این گیاه کمی کند است. همچنین در روزهای اولیه شاهد پوسته پوسته شدن تنباکو خواهید بود که جای نگرانی نیست و به مرور زمان اصلاح می شود.

چون ریشه این گیاه فعال است، آن را در برابر کم آبی مقاوم می کند. به همین دلیل در استان های شمالی این گیاه اصلا آبیاری نمی شود. و در مناطق دیگر روش های مختلفی برای آبیاری گیاهان وجود دارد.

گیاه تنباکو به ارتفاع یک تا یک و نیم متر رشد می کند.

برداشت و سپس

برداشت تنباکو به این صورت است که برگ های گیاه باید به صورت جداگانه چیده شوند. البته این کار باید در چند مرحله انجام شود. بنابراین برداشت کامل چندین بار (بین 4 تا 6 بار) طول می کشد.
وقتی متوجه شدید که برگ ها طراوت و طراوت خود را از دست داده اند اما هنوز سبز هستند، زمان مناسبی برای برداشت است. در این زمان برگها باید بوی تنباکو داشته باشند.

تولید تنباکو

پس از چیدن برگ ها باید به طرق مختلف به تنباکو تبدیل شود. روش رایج در ایران روش آفتاب خشک است. در این روش برگ های گیاه تنباکو را در زیر نور آفتاب آویزان می کنند تا با قرار گرفتن در معرض نور طبیعی خورشید خشک شوند.

خط تولید و بسته بندی تنباکو

برای اینکه تنباکو به مرحله بسته بندی برسد از قسمت های مختلفی عبور می کند. ابتدا برگ های چیده شده را در دستگاه خشک کن قرار می دهند. این دستگاه پس از خشک شدن برگ ها را به پودر تبدیل می کند. سپس وارد مرحله ای می شود که این مواد پودری باید در محلول مخصوص خیس شوند. سپس در مرحله بعد وارد مخزن شده و توسط همزن به صورت خمیر در می آید. سپس این خمیر توسط دستگاه دیگری به قطعات مختلف بریده می شود. و در نهایت توسط دستگاه دیگری بسته بندی می شود.

تولید و بسته بندی دخانیات

از ابتدا تا مرحله تولید خمیر شبیه توتون معمولی است. برای تولید تنباکو ماسال، زمانی که خمیر در دستگاه در حال شکل گیری است، عرقیات میوه، آب میوه و مواد ماسال به آن اضافه می شود.

دستگاه بسته بندی تمامی محصولاتی که ارائه می دهد کیفیت یکسانی دارد. بسته بندی با دستگاه در دو مدل 50 گرمی و 250 گرمی انجام می شود.

دستگاه بسته بندی تنباکو جدیدترین محصول شرکت ما می باشد. شرکت عدیلی با افتخار 0 تا 100 دستگاه را به طور کامل در داخل کشور تولید می کند و از واردات محصولات خارجی به کشور جلوگیری می کند.

ایجاد اشتغال

کشت تنباکو باعث صرفه جویی اقتصادی در کشور می شود. با کشت توتون و تنباکو از واردات آن جلوگیری می شود و ارز در کشور صرفه جویی می شود. حتی با تولید بیشتر می توان آن را صادر کرد.

به گفته وزیر صنعت، معدن و تجارت حداقل دو هزار نفر از خانواده های روستایی در کشت دخانیات در استان گلستان مشغول به کار شده اند. که از تولید تا فروش و بسته بندی نقش دارند.