فرمولاسیون رایگان انواع سس مایونز و کچاپ به روش صنعتی

امتیاز کاربران
ضعیفعالی 

 

فرمول رایگان تهیه سس مایونز

-تخم مرغ

-روغن

-خردل

-سرکه یا آبلیمو

 تولید کنندگان محترم : فرمول تولید انواع سس به روش صنعتی با کیفیت و صرفه اقتصادی بالا موجود می باشد.با ما در ارتباط باشید.

--------------------------------------------------------------------------------------

فرمول تولید سس مایونز 

 

***شرکت ویلاتوس به منظور راحتی جلب نظر شما فرمولاسیون بسیاری از مواد مورد نظر شما را ارائه میدهد***

کافیست تا با نگاهی کوتاه به سایت این شرکت به فرمول مد نظر خود دست پیدا کنید......

آموزش تولید سس کچاپ 

انواع فرمول های موجود در سایت به شرح زیر میباشد:

-فرمولاسیون مواد غذایی اعم از:

سس کچاپ / سس مایونز / بکینگ پودر / ماست / کاپوچینو / آبلیمو / سرکه و .....

 

تولید سس کچاپ 

-فرمولاسیون چسب های مختلف اعم از:

فرمول چسب چوب /فرمول چسب زغال/ فرمول چسب پی وی سی (فرمولاسیون چسب p.v.c) (pvc))/ فرمول چسب کاغذ دیواری / فرمول چسب آهن  /فرمول چسب کارتن / فرمول چسب صحافی / فرمول چسب بادکنک / فرمول چسب نواری /فرمول چسب کاغذ / فرمول چسب صنعتی (فرمولاسیون چسب فرنگی) / فرمول چسب موش  /فرمول چسب پی یو  / فرمول چسب کفاشی / فرمول چسب سنگ /  فرمول چسب کاشی / فرمول چسب خمیری و پودری کاشی و سرامیک / فرمول چسب حرارتی ( چسب تفنگی ) / فرمول چسب دوقلو / فرمول چسب اعلامیه / فرمول چسب نساجی / فرمول چسب نشاسته / فرمول چسب پتینه / فرمول چسب ضد آب /فرمول چسب کف پوش / فرمول چسب مقاوم به حرارت / فرمول چسب بر پایه آبی برای چسباندن پی وی سی (p.v.c) به چوب / فرمول چسب پرس،برای پرس کردن سرد و گرم / فرمول چسب فشاری / فرمول چسب با چسبندگی بسیار زیاد برای کاغذ و مقوا / فرمول چسب بر پایه آلی / فرمول چسب برای چسباندن نایلون به فولاد / فرمول چسب چرم / فرمول چسب بر پایه آب برای چسباندن پی وی سی(pvc) به ام دی اف (mdf) / فرمول چسب اتیکت بطری فلزی / فرمول چسبهای پایه آب و ......

 

-فرمولاسیون انواع مواد شیمیایی اعم از :

ژل آتش زا / آب مقطر / آب باطری / خوشبو کننده هوا / آب رادیات / واکس کفش / ضد یخ / براق کننده گل / برف شادی / مایع حباب ساز / خمیر جادویی و بازی اسلایم / واتر اسلایم/ ضد زنگ / روغن جلا چوب / گریس / بتونه / روغن الیف / چسب بتن / قرص آتش زنه / تنباکو میوه ای  / ایزوبام / سفیدآب / جرم گیر و......

 

-فرمولاسیون انواع شوینده ها اعم از :

روشور / لوله باز کن / اسانس شامپو / تمیز کننده چربی گاز / دستمال مرطوب / شیشه پاک کن / ضد عفونی کننده / شامپو مو و بدن / جرم گیر / لکه بر مبل و فرش / خمیر دندان / دهان شویه / واکس لاستیک خودرو / ژل دستشویی / نمک ماشین ظرفشویی / پاک کننده غلیظ / پودر ماشین لباسشویی / پودر دستی / مایع دسشویی / مایع ظرفشویی / سفید کننده / وایتکس / واکس داشبورد / صابون و......

 طریقه ساخت سس مایونز در منزل

-فرمولاسیون لوازم آرایشی اعم از:

لاک پاک کن / خمیر ریش / فوم اصلاح / صابون ابرو / ژل مژه / رنگ مو / موم سکه ای و وکس / اکسیدان / دکلره / موم عربی / شامپو بدن / رنگ مو / چسب ناخن / روغن برنزه / ژل موی سر / واکس مو / اسپری مو / ماسک مو / موم اپیلاسیون / خط چشم / مام / انواع عطر / ریمل / کرم لایه بردار / کرم پودر / مرطوب کننده / بادی اسپلش /  ضد آفتاب / کرم موبر  / پودر موبر / مداد ابرو / لوسیون / رژ لب مایه و جامد / لاک ناخن و.....

 فرمولاسیون سس

و همچنین صد ها فرمول دیگر مورد نیاز شما در این شرکت موجود است.

***شرکت ویلاتوس با پشتیبانی یک ساله در کنار شما خواهد بود و در صورت هرگونه مشکل شما را راهنمایی خواهیم کرد .

 

جهت دریافت فرمولاسیون و مشاوره با گروه ویلاتوس در تماس باشید!!!!!

 

--------------------------------------------------------------------------------------

طرز تهیه سس مایونز

چرا باید در خانه سس مایونز درست کنید؟

ما از این دستور سس مایونز بیشتر از آنچه که بتوانم حساب کنم استفاده کرده ام. اگر تا به حال سس مایونز خانگی را امتحان نکرده اید، پس از آن لذت خواهید برد. مایونز خانگی فوق العاده خامه ای است و بسیار خوش طعم تر از هر چیزی که می توانید در فروشگاه بخرید.

 

  • دستور ما از تخم مرغ کامل به جای زرده استفاده می کند، بنابراین شما می توانید از جدا کردن تخم مرغ ها صرف نظر کنید.

  • مواد باقی مانده در آشپزخانه شما در حال حاضر ساده و بسیار محتمل هستند.

  • کل فرآیند کمتر از 10 دقیقه طول می کشد.

  • برای طعم بیشتر می توانید مواد اضافی اضافه کنید (مانند سیر بو داده یا سبزی). من پیشنهاداتی را در زیر به اشتراک گذاشته ام.

مواد لازم سس مایونز

مواد لازم برای تهیه مایو ساده است - شرط می‌بندیم که در حال حاضر آنها را در آشپزخانه خود داشته باشید. به موارد زیر نیاز خواهید داشت:

تخم مرغ - برای تهیه سس مایونز باید از تخم مرغ استفاده کنید. ما از تخم مرغ خام در دستور غذا استفاده می کنیم.

من شخصاً با اضافه کردن تخم مرغ خام به دستور غذا مشکلی ندارم، اما اگر نگران خوردن تخم مرغ خام هستید، تخم مرغ پاستوریزه بخرید. آنها در بخش تخم مرغ فروشگاه مواد غذایی فروخته می شوند. شما همچنین می توانید تخم مرغ ها را خودتان پاستوریزه کنید

خردل - می دانم که همه طعم خردل را دوست ندارند، اما وقتی صحبت از تهیه خردل با سس مایونز خانگی به میان می آید، به نوعی یک ماده جادویی است.

خردل کمی طعم می دهد، اما همچنین به پایدار ماندن سس مایونز کمک می کند. همراه با زرده تخم مرغ، خردل به امولسیون کردن مخلوط کمک می کند و خطر شکستن مایو را کاهش می دهد.

سرکه یا آب لیمو - نه تنها کمی اسید مانند سرکه و آب لیمو طعم فوق العاده ای به سس مایونز می دهد، بلکه به تثبیت مخلوط نیز کمک می کند.

روغن با طعم خنثی - منظور من از روغن با طعم خنثی، استفاده از روغنی است که طعمی سبک دارد. مقدار زیادی روغن برای تهیه سس مایونز اضافه می شود، بنابراین مهم است که طعم روغنی را که استفاده می کنید دوست داشته باشید.

برای یک سس مایونز با طعم تمیز از چیزی مانند روغن هسته انگور، گلرنگ، آووکادو یا روغن کانولا استفاده کنید.

شما می توانید از روغن زیتون استفاده کنید، اما می تواند کمی بیش از حد باشد، بنابراین ترجیح می دهم از مارکی استفاده کنم که سبک و میوه ای باشد. من فکر می کنم روغن زیتون قوی یا تند خیلی زیاد است. همچنین ممکن است فقط نیمی از روغن مورد نیاز در دستور غذا را با روغن زیتون جایگزین کنید و برای بقیه از چیزی خنثی تر استفاده کنید.

اجازه دهید به شما نشان دهم چگونه سس مایونز درست کنید:

چند راه برای تهیه سس مایونز وجود دارد. ما از غذاساز خود با اتصال کاسه کوچک استفاده می کنیم، اما یک مخلوط کن غوطه وری یا ساختن آن به طور کامل با دست کارساز خواهد بود.

هنگام تهیه سس مایونز در خانه، مواد با دمای اتاق بهترین هستند. اگر نمی توانید صبر کنید تا تخم مرغ به دمای اتاق برسد، آن را برای چند دقیقه در آب ولرم (نه داغ) فرو کنید.

 

پنج مرحله برای تهیه سس مایونز

-غذاساز خود را آماده کنید . من ترجیح می‌دهم برای تهیه سس مایونز از کاسه کوچکی که با غذاساز ما ارائه می‌شود استفاده کنم.

-یک تخم مرغ را به کاسه غذاساز خود اضافه کنید و حدود 20 ثانیه آن را پردازش کنید.

-خردل، سرکه و نمک را اضافه کنید و 20 ثانیه دیگر عمل کنید.

-روغن را کم کم به قطره های ریز اضافه کنید تا حدود یک چهارم روغن اضافه شود. اضافه کردن روغن به آرامی بسیار مهم است. اگر بخواهید همه آن را یکباره بریزید، سوپ مایونز خواهید داشت!

-سس مایونز را بچشید و با نمک اضافی و سرکه یا آب لیمو تنظیم کنید.

 

برای بهترین نتیجه سس مایونز، روغن را به آرامی و خیلی آرام اضافه کنید.

 

انواع سس مایونز

من این سس مایونز کلاسیک را همان طور که هست دوست دارم، اما وقتی آن را خودم درست می کنم بیشتر دوستش دارم. من تقریبا همیشه مقداری آب لیمو اضافه می کنم تا همه چیز کمی روشن شود.

 

 

نحوه رفع سس مایونز بریده

هنگام درست کردن سس مایونز، بدترین اتفاقی که ممکن است برای شما بیفتد این است که این مخلوط ببرد شود و شما را با یک آشغال کشک مواجه کند.

دستور العملی که ما به اشتراک گذاشتیم سعی می کند از چند طریق از این امر جلوگیری کند: از یک تخم مرغ کامل استفاده می کنیم که کمی مایع بیشتری به مخلوط اضافه می کند، خردل از همان ابتدا به عنوان یک امولسیفایر عمل می کند و ما مراقب هستیم که روغن خود را به آرامی در جریان قرار دهیم. .

در حالی که ما هرگز این دستور العمل خاص برای شکستن سس مایونز را بر روی خود نگذاشته‌ایم، اگر برای شما اتفاق افتاد نگران نباشید! واقعا باید بتونی درستش کنی

برای رفع سس مایونز شکسته ، حدود 1 قاشق چایخوری خردل را به یک کاسه اضافه کنید، سپس با استفاده از لیسک، سس مایونز شکسته را کم کم به خردل بزنید تا دوباره امولسیون و خامه ای شود.

ترفند دیگر این است که یک زرده تخم مرغ را به یک کاسه بزرگ اضافه کنید و به آرامی با استفاده از لیسک، مایونز شکسته را ذره ذره به زرده بزنید.

سوالات متداول

از زمان ارسال این دستور العمل برای سس مایونز، چند سوال متداول مطرح شده است، بنابراین من تمام تلاش خود را می کنم تا به آنها پاسخ دهم:

-آیا برای تهیه سس مایونز باید از تخم مرغ خام استفاده کرد؟

تخم مرغ برای تهیه سس مایونز ضروری است. خطرات استفاده از تخم مرغ خام کم است، اما این احتمال وجود دارد که تخم مرغ حاوی میکروبی به نام سالمونلا باشد.

من شخصاً در مورد این موضوع خیلی نگران نیستم، اما در اینجا چیزی است که به شما پیشنهاد می کند تا خطرات استفاده از تخم مرغ را کاهش دهید:

  • خرید و استفاده از تخم مرغ پاستوریزه را در نظر بگیرید

  • تخم مرغ ها را همیشه در دمای 40 درجه فارنهایت (4 درجه سانتیگراد) یا سردتر در یخچال نگهداری کنید.

  • تخم مرغ را فقط از فروشگاه ها و تامین کنندگانی بخرید که آنها را در یخچال نگهداری می کنند.

  • تخم مرغ های ترک خورده یا کثیف را دور بریزید.

-آیا باید از خردل استفاده کنم؟

شما می توانید سس مایونز خانگی را بدون خردل درست کنید، اما به یاد داشته باشید که خردل یکی از گاوصندوق هایی است که ما به دستور غذای خود اضافه کرده ایم تا امولسیون شدن را تقویت کنیم.

-آیا می توانم از روغن زیتون برای تهیه مایونز استفاده کنم؟

 بله، اما به خاطر داشته باشید که مقدار زیادی روغن در دستور غذا مورد نیاز است، بنابراین یک روغن طعم‌دار قوی یا قوی باعث می‌شود طعم سس مایونز قوی شود.

وقتی از روغن زیتون استفاده می کنم، دوست دارم از یک مارک سبک و میوه ای استفاده کنم و فقط نیمی از روغن را با روغن زیتون جایگزین کنم و برای روغن باقی مانده از یک روغن با طعم خنثی استفاده کنم.

-سس مایونز من غلیظ نمی شود، چه کنم؟

 متاسفم! سس مایونز شکسته برای همه اتفاق می افتد و لزوماً به این معنی نیست که شما کار اشتباهی انجام داده اید یا دستور غذایی که استفاده کرده اید بد بوده است. نکته کلیدی که هنگام تهیه سس مایونز باید در نظر داشته باشید این است که آن روغن را به آرامی اضافه کنید، و منظور من از آهسته آهسته این است که آن را قطره قطره اضافه کنید.

من می دانم که به نظر شدید می رسد، اما این بهترین راه برای اطمینان از مایو خامه ای است. سس مایونز می تواند سخت باشد، بنابراین اگر روی شما می شکند یا غلیظ نمی شود، کارهایی وجود دارد که می توانید برای رفع آن انجام دهید. در مقاله ای که در آن چند راه حل برای مایونز شکسته را بیان می کنم، به بالا نگاه کنید.

-ماندگاری سس مایونز خانگی چقدر است؟

 نکته اینجاست که سس مایونز خانگی تا زمانی که تخم‌مرغ‌های شما دوام می‌آورد ماندگاری دارد.

یک قانون خوب این است که سس مایونز تا یک هفته در یخچال نگهداری می‌شود، اما ممکن است بسته به تازگی تخم‌مرغ‌ها، کمی بیشتر دوام بیاورد.

روش های خوشمزه برای استفاده از سس مایونز خانگی

سس مایونز خانگی فقط برای ساندویچ نیست! از آن برای تهیه یکی از این سالادهای خوشمزه استفاده کنید: ما عاشق استفاده از این سس مایونز برای تهیه سالاد سیب زمینی ، سالاد کلم کلم خامه ای یا سالاد بروکلی  هستیم . 

این کاملا برای تهیه سالاد تخم مرغ ساده ، سالاد تن ماهی که همگی برای ناهارهای آماده مناسب هستند، عالی است.

 ساخت سس مایونز

طرز تهیه ما را تماشا کنید

شما نیاز خواهید داشت

1 تخم مرغ بزرگ در دمای اتاق

1 قاشق غذاخوری خردل دیژون

1 قاشق غذاخوری سرکه شراب قرمز یا سفید

1/4 قاشق چای خوری نمک کوشر یا بیشتر برای طعم دادن

1 فنجان (240 میلی لیتر) روغن با طعم خنثی، دانه انگور، گلرنگ یا کلزا بهترین هستند.

1 قاشق چایخوری آب لیموی تازه،

تجهیزات را آماده کنید

اگر غذاساز بزرگی دارید، از کاسه کوچکتری که به همراه پردازنده شما ارائه می شود استفاده کنید تا کاسه نسبت به مقدار سس مایونز این دستور غذا بزرگ نباشد. عدم استفاده از کاسه کوچکتر می تواند از امولسیون شدن سس مایونز جلوگیری کند زیرا مخلوط به اندازه کافی با تیغه تماس نخواهد داشت.

اگر به کاسه کوچکتر متصل نیستید، تهیه سس مایونز با مخلوط کن غوطه ور یا با دست جایگزین می شود. یا به سادگی یک دسته بزرگتر درست کنید و دستور غذا را دو برابر کنید و از ضمیمه کاسه استاندارد استفاده کنید. ممکن است با یک مخلوط کن پرسرعت به موفقیت دست پیدا کنید، اما بر اساس بررسی ها و نظرات خوانندگان، به نظر می رسد استفاده از مخلوط کن کمتر ضد خرابی باشد

تخم مرغ را به کاسه کوچک غذاساز اضافه کنید و 20 ثانیه آن را فرآوری کنید. خردل، سرکه و نمک را اضافه کنید. 20 ثانیه دیگر این کار را انجام دهید.

کناره ها و کف کاسه را بتراشید، غذاساز را روشن کنید، سپس شروع به اضافه کردن روغن به آرامی در قطره های ریز کنید تا حدود یک چهارم روغن اضافه شود (این برای امولسیون مناسب بسیار مهم است).

وقتی متوجه شدید که مخلوط شروع به غلیظ شدن و امولسیون شدن می کند، می توانید کمی سخت گیری کنید. در حالی که پردازنده روشن است، به آرامی اضافه کردن آن را ادامه دهید، اما به جای قطرات روغن، آن را تا یک جریان بسیار نازک افزایش دهید.

وقتی همه روغن اضافه شد، کف و کناره های کاسه را بتراشید و 10 ثانیه اضافه کنید. سس مایونز را برای چاشنی بچشید سپس نمک، آب لیمو یا سرکه اضافی را به مزه اضافه کنید.

توجه داشته باشید، اگر سس مایونز خیلی نازک به نظر می رسد، به آرامی روغن بیشتری را در حالی که پردازنده کار می کند تا غلیظ شود، بریزید.

 

 

نکات اضافی:

  • نگهداری سس مایونز خانگی: تا یک هفته در بسته در یخچال نگهداری شود.

  • تخم‌مرغ خام: هنگام انتخاب تخم‌مرغ برای سس مایونز خانگی، به سراغ تخم‌مرغ‌های تازه، به‌خوبی در یخچال، تمیز درجه A یا AA با پوسته سالم بروید.

  • روغن زیتون: روغن زیتون می تواند کمی تند باشد، بنابراین از روغنی استفاده کنید که سبک و میوه ای باشد و فقط نیمی از روغنی را که در دستور غذا ذکر شده است با روغن زیتون جایگزین کنید و برای بقیه از چیزهای خنثی تر استفاده کنید.

  • تعمیر سس مایونز شکسته: حدود 1 قاشق چای خوری خردل را به یک کاسه اضافه کنید سپس سس مایونز شکسته شده را به آرامی در خردل بزنید تا دوباره امولسیون و خامه ای شود (یک نکته از جولیا چایلد). ترفند دیگر این است که همین کار را تکرار کنید، اما یک قاشق چای خوری خردل را با زرده تخم مرغ جایگزین کنید.

 

--------------------------------------------------------------------------------------

فرمول دوم سس مایونز

 

****دستور تهیه سس مایونز دو دقیقه ای

با استفاده از یک مخلوط کن غوطه ور، در نهایت یک فنجان پر از سس مایونز خامه ای، کاملا امولسیون شده، واقعی، بهتر از هر چیزی که می توانید بخرید، خواهید داشت.

 

سس مایونز چیست؟

سس مایونز امولسیون روغن و آب است – دو مایعی که معمولاً با هم هماهنگ نیستند. زیر میکروسکوپ به آن نگاه کنید و خواهید دید که از قطرات کوچک چربی تشکیل شده است که در یک لایه نازک از عوامل امولسیون کننده پوشانده شده است (عمدتا به شکل لسیتین، پروتئین موجود در زرده تخم مرغ، و موسیلاژ، یک ماده لزج یافت شده است. در خردل و سایر گیاهان)، با آب جدا می شود. امولسیفایرها از این جهت منحصر به فرد هستند که یک سر آنها جذب چربی می شود، در حالی که طرف دیگر جذب آب می شود. هنگامی که سرهای چربی دوست خود را در قطرات کوچک روغن فرو می کنند، دم آب دوست آنها نمایان می شود و به چربی و آب اجازه می دهد تا به طور مسالمت آمیزی همزیستی کنند.

از آنجایی که شما سعی می کنید دو ماده را با هم ترکیب کنید که واقعاً نمی خواهند با هم ترکیب شوند، تهیه سس مایونز بسیار دشوار است. تکنیک کلاسیک شما را با هم زدن زرده تخم مرغ، کمی خردل، چند قطره آب و مقداری اسید (آب لیمو یا سرکه) شروع می کند، سپس به آرامی، آهسته و به آرامی در جریان نازکی از روغن چکه می کند. به سرعت ضرب و شتم ایده این است که هنگام هم زدن روغن، خود را به قطرات کوچکی پراکنده کنید. روغن را خیلی سریع بریزید و در نهایت به جای سس صاف، غنی و خامه‌ای رویاهایتان، به یک آشفتگی شکسته، چرب و به‌نظر می‌رسید. تقریباً نیمی از زمانی که با این روش سس مایونز درست می کنم، می شکند و مجبور می شوم از نو شروع کنم.

تعدادی از تکنیک‌ها برای اینکه این فرآیند را کمی بی‌خطرتر کنیم، وجود دارد که معمولاً مخلوط‌کن یا غذاساز استفاده می‌شود—تیغه‌های چرخان با سرعت بالا کار کوتاهی برای پخش کردن قطرات روغن انجام می‌دهند. با این حال، مشکل هر یک از این دستگاه‌ها این است که باید مقدار نسبتاً زیادی مایونز درست کنید تا کار کنند – مثلاً با یک زرده تخم‌مرغ شروع کنید، و حجم کافی برای چرخیدن درست در اطراف آن وجود ندارد. تخم مرغ به سمت بالا پرواز می کند و به دیوارها می ریزد و چیزی برای کار در ته شیشه/کاسه باقی نمی گذارد.

آنها همچنین از شما می خواهند که روغن خود را به آرامی بریزید. یک مخلوط کن یا غذاساز تا حدود 85 درصد موفقیت را برای من به ارمغان می آورد.

درست کردن سس مایونز عالی با مخلوط کن غوطه ور

راه حل آسان؟ از مخلوط کن غوطه ور استفاده کنید . با یک مخلوط کن غوطه ور، می توانید تمام مواد خود - شامل روغن - را مستقیماً به فنجان مخلوط کنید. چون چگالی کمتری نسبت به سایر مواد دارد، روغن در بالای آن شناور می شود. وقتی تیغه های مخلوط کن را داخل فنجان بچسبانید، مستقیماً با زرده تخم مرغ، آب، اسید و خردل در تماس خواهند بود. آن مخلوط کن را روشن کنید و گردابی ایجاد می کند و به تدریج روغن را به سمت پایین می کشد و به تیغه های چرخان می زند.

 

اساساً روغن را در جریانی نازک و ثابت می‌مکد و شما را از انجام این کار نجات می‌دهد. در کوتاه ترین زمان ممکن، یک فنجان پر از سس مایونز خامه ای، کاملا امولسیون شده، واقعی، بهتر از هر چیزی که می توانید بخرید، به دست می آورید، و خود را تا 100 درصد موفقیت رسانده اید. گزینه ساخت دسته های کوچک برای بوت کردن!

البته، بهترین بخش از همه اینها این است که می توانید آن را هر طور که می خواهید طعم دهید. اغلب برای من، این به معنای سیر است . برای ثبت، آب را نیز جدا می کنم و به سادگی از تخم مرغ کامل به جای زرده تخم مرغ استفاده می کنم. به هر حال سفیده تخم مرغ بیشتر آب است و من تفاوت قابل توجهی بین سس مایونز تهیه شده با تخم مرغ کامل و سس مایونز تهیه شده با زرده به اضافه آب مشاهده نکرده ام.

 

نکته حرفه ای: مراقب روغن زیتون فوق بکر باشید

می توان با استفاده از روغن زیتون فوق بکر با کیفیت بالا یک سس مایونز خوشمزه درست کرد، اما یک مشکل وجود دارد: مخلوط کن ها، غذاسازها و مخلوط کن های دستی بسیار قدرتمند هستند.

می بینید که قطرات روغن زیتون فوق بکر از قطعات ریز زیادی تشکیل شده اند که بسیاری از آنها به هم چسبیده اند و از جذب جوانه های چشایی ما جلوگیری می کنند. مثلاً با استفاده از غذاساز یا مخلوط کن، روغن زیتون را با قدرت کافی هم بزنید تا آن تکه های تلخ مزه را از یکدیگر جدا کنید. نتیجه یک سس مایونز با طعم کاملاً تلخ است. نه تنها این، بلکه این قطعات ریز در واقع کارایی امولسیفایرهایی مانند خردل و لسیتین را کاهش می دهند و احتمال شکستن سس شما را بیشتر می کنند.

بنابراین، اگر می خواهید یک سس مایونز فوق العاده پایدار داشته باشید که هنوز به شدت با روغن زیتون فوق بکر طعم داشته باشد، اما تلخی نداشته باشد، چه؟ نکته کلیدی این است که از یک روغن با طعم خنثی مانند کانولا یا سبزیجات برای شروع سس مایونز استفاده کنید. پس از ثبات، آن را به یک کاسه منتقل کنید و با دست مقداری روغن زیتون بکر بریزید. شما هنوز هم طعم زیادی خواهید داشت، اما هیچ کدام از تلخی آن.

  • عدد تخم مرغ بزرگ

  • 1 قاشق غذاخوری (15 میلی لیتر) آب لیمو (از 1/2 لیمو)

  • 1 قاشق چایخوری خردل دیژون

  • 1 حبه سیر متوسط ، خرد شده

  • 1 فنجان (240 میلی لیتر) روغن گیاهی یا کانولا

  • نمک کوشر

****گام های اجرا:

  1. تخم‌مرغ، آب لیمو و خردل را در کف فنجان یا شیشه‌ای که فقط با سر مخلوط کن غوطه‌وری شما مناسب است، قرار دهید. مخلوط تخم مرغ/آب لیمو باید به تیغه ها برسد تا عمل کند. اگر مخلوط به تیغه ها نرسید، دستور را قبل از تلاش دو برابر کنید.

  2. در صورت استفاده سیر را اضافه کنید. روی آن روغن بریزید و بگذارید 15 ثانیه بماند. سر مخلوط کن غوطه وری را در انتهای فنجان قرار دهید و آن را با سرعت بالا روشن کنید. با تشکیل سس مایونز، سر مخلوط کن غوطه وری را به آرامی کج کرده و بلند کنید تا تمام روغن امولسیون شود. سس مایونز را با نمک مزه دار کنید. تا 2 هفته در ظرف دربسته در یخچال قرار دهید.

 

 

**طرز تهیه سس مایونز وگان:

طرز تهیه مایو گیاهی! این سس مایونز وگان غلیظ و خامه ای یک جایگزین عالی بدون تخم مرغ برای مایونز معمولی است. ما از آن برای ساندویچ ها، به عنوان پایه سس ها و در سالاد استفاده می کنیم.

وگان مایو چیست؟

سس مایونز وگان از دو ماده اصلی تشکیل شده است: شیر سویا (یا آکوافابا)و روغن. بنابراین، سس مایونز گیاهی با سس مایونز معمولی که ترکیبی از تخم مرغ و روغن است، متفاوت است. اگرچه مواد تشکیل دهنده آن متفاوت است، اما یک جایگزین عالی برای سس مایونز معمولی است. ما اغلب از آن برای ساندویچ ها، به عنوان پایه سس ها و در سالاد استفاده می کنیم.

 

هنگام تهیه دستور پخت سنتی تر مبتنی بر تخم مرغ ، روغن به آرامی هم زده می شود یا با تخم مرغ مخلوط می شود. با انجام این کار به آرامی، مخلوط امولسیون می شود. به همین دلیل سس مایونز غلیظ، سفید و کرمی است.

هنگام تهیه سس مایونز گیاهی، روش آن متفاوت نیست. در دستور پخت مبتنی بر تخم مرغ، تخم مرغ به فرآیند امولسیون کمک می کند. در حالی که در دستور غذای وگان، شیر سویا یا آکوافابا کارهای سنگین را انجام می دهند.

آیا باید از شیر سویا استفاده کنم یا آکوافابا؟

دستور العمل ما هنگامی که با شیر سویا یا آکوافابا تهیه می شود به همان اندازه کار می کند. هنگام استفاده از شیر سویا، نوع شیرین نشده آن را انتخاب کنید.

 

اگر بخواهم یکی را انتخاب کنم، به شیر سویا متمایل می شوم. اگر نمی توانید سویا بخورید یا یک قوطی نخود در اطراف خود دارید، این دستور پخت با آکوافابا هنوز هم فوق العاده است.

 

آیا مایو وگان طعم خوبی دارد؟

بله، سس مایونز وگان طعم خوبی دارد. ما دو ماده اصلی را ذکر کردیم - شیر سویا یا آکوافابا و روغن - اما در دستور زیر، چند ماده طعم‌دار دیگر اضافه می‌کنیم تا مطمئن شویم که طعم عالی دارد.

برای اینکه طعم وگان به خوبی مایونز معمولی باشد، این مواد را اضافه می کنیم:

سرکه - سرکه شراب قرمز، سرکه شراب سفید یا سرکه سیب باعث ایجاد لطافت می شود. سرکه همه مواد دیگر را زنده می کند و طعم آن را خوشمزه می کند.

 

نمک - مانند بسیاری از دستور العمل ها، نمک برای خوش طعم شدن مایونز ضروری است. بنابراین، اگر سس مایونز شما مزه دار نشد، کمی نمک بیشتری اضافه کنید. شرط می بندم درست می شود!

خردل دیژون - خردل یکی دیگر از امولسیون کننده ها است و به آن لطافت بیشتری می بخشد. هنگام تهیه دستور پخت بر اساس تخم مرغ، خردل را اضافه می کنیم و آن را دوست داریم، بنابراین برای اضافه کردن در اینجا عالی است.

آب لیمو - ما آب لیموی تازه را به عنوان یک ماده اختیاری فهرست می کنیم، اما همیشه وقتی لیمو در خانه دارم مقداری به آن اضافه می کنم.

شیرین کننده - من معمولاً هیچ شیرین کننده ای اضافه نمی کنم، اما عملکرد عالی در متعادل کردن سرکه دارد. می توانید شربت افرا، شربت برنج قهوه ای و حتی شکر نیشکر اضافه کنید. عسل نیز اگر آن را بخورید یک گزینه است.

 

طرز تهیه سس مایونز گیاهی

دستور کامل سس مایونز گیاهی در زیر آمده است، اما اجازه دهید روش هایی را که هنگام تهیه آن توصیه می کنیم، توضیح دهم.

از غذاساز استفاده کنید - هنگام تهیه سس مایونز، غذاساز دستگاه انتخابی من است. هر زمان که از آن استفاده می کنم، دستور العمل همیشه کار می کند.

از مخلوط کن غوطه ور استفاده کنید - مخلوط کن های غوطه ور ابزار مورد علاقه برای تهیه سس مایونز هستند و برای این نسخه گیاهی کار می کنند. از یک شیشه بلند استفاده کنید و به یاد داشته باشید که در انتهای تهیه مایونز کمی هوا اضافه کنید. من این کار را با حرکت آرام مخلوط کن به سمت بالا و پایین انجام می دهم. با انجام این کار متوجه خواهید شد که سس مایونز غلیظ تر می شود.

مخلوط‌کن‌های معمولی آنقدرها هم ضد احمق نیستند - نمی‌خواهم بگویم که شما نمی‌توانید این دستور غذا را با استفاده از مخلوط‌کن خود درست کنید، اما ما خودمان به این موفقیت دست پیدا نکرده‌ایم. اگر یک مخلوط کن قوی دارید، ممکن است موفق تر باشید.

دست زدن زمان می برد و خسته کننده است - می توانید با دست شلاق بزنید، اما باید صادق باشم، من خودم این کار را نکرده ام. من بارها سس مایونز معمولی را با دست درست کرده ام اما هنوز ترجیح می دهم از غذاساز استفاده کنم. درست کردن سس مایونز با دست زمان بیشتری می برد و مقدار زیادی چربی آرنج نیاز دارد.

نکاتی برای ساخت

سس مایونز یک امولسیون کننده است، به این معنی که روغن در شیر سویا معلق می شود و مخلوطی غلیظ و خامه ای ایجاد می کند.

من دو ترفند برای درست کردن مایونز دارم:

روغن را به آرامی اضافه کنید. کم کم دارم قطره قطره حرف میزنم می دانم که زمان می برد، اما به من اعتماد کنید، افزودن روغن به آرامی به فرآیند امولسیون کمک می کند. آن را خیلی سریع اضافه کنید و سس مایونز شما ممکن است هرگز غلیظ نشود و باعث آشفتگی شما شود.

 

از مواد با دمای اتاق استفاده کنید . اطمینان از اینکه همه مواد در دمای یکسان هستند به امولسیون شدن آنها کمک می کند.

 

مواد مورد نیاز:

1/2 فنجان (120 میلی لیتر) شیر سویا با دمای اتاق

1 قاشق غذاخوری سرکه شراب قرمز یا سفید، می تواند جایگزین سرکه سیب شود

1/4 تا 1/2 قاشق چایخوری نمک دریایی خوب

1 ½ قاشق چایخوری خردل دیژون یا جایگزین 1/2 قاشق چایخوری خردل خشک

1 قاشق چایخوری آب لیموی تازه، اختیاری

1 فنجان روغن خنثی مانند روغن آفتابگردان، دانه انگور یا روغن گیاهی

شکر نیشکر یا شربت افرا، اختیاری است

 

  • مراحل ساخت:

شیر سویا را به کاسه غذاساز اضافه کنید. حدود یک دقیقه یا تا زمانی که مایع شروع به غلیظ شدن کند، این کار را انجام دهید.

سرکه، نمک، خردل و آب لیمو را به کاسه اضافه کنید و 30 ثانیه دیگر آن را فرآوری کنید تا همه چیز خوب مخلوط شود.

کناره ها و کف کاسه را سوهان بکشید. سپس، در حالی که غذاساز روشن است، روغن را به آرامی در قطره های ریز اضافه کنید تا حدود یک چهارم اضافه شود (این برای امولسیون مناسب بسیار مهم است).

وقتی متوجه شدید که مخلوط شروع به غلیظ شدن و امولسیون شدن می کند، می توانید کمی سخت گیری کنید. اضافه کردن روغن را به آرامی ادامه دهید، اما به جای قطرات روغن، آن را تا یک جریان نازک افزایش دهید.

پس از اضافه کردن تمام روغن، کاسه را بتراشید و سپس به مدت 10 ثانیه عمل کنید.

سس مایونز را بچشید و سپس اگر احساس کردید به آن نیاز دارد، با نمک یا شیرین کننده بیشتری آن را تنظیم کنید.

وقتی سس مایونز در یخچال می ماند، غلیظ تر می شود. اگر فکر می کنید سس مایونز خیلی رقیق است، می توانید کمی روغن بیشتر در آن مخلوط کنید. این کار را به آرامی انجام دهید.

درست کردن سس مایونز با مخلوط کن غوطه ور

شیر سویا (یا آکوافابا)، سرکه، نمک و خردل را به یک ظرف شیشه ای بلند یا فنجان بلندی که همراه با مخلوط کن غوطه ور است اضافه کنید.

با یک مخلوط کن غوطه وری آنقدر هم بزنید تا مخلوط شروع به غلیظ شدن کند.

با سرعت زیاد مخلوط کن غوطه وری، روغن را به آرامی اضافه کنید. اضافه کردن روغن یک تا دو دقیقه طول می کشد. افزودن روغن به آرامی به امولسیون شدن و غلیظ شدن سس مایونز کمک می کند.

همانطور که اضافه کردن روغن را تمام کردید، مخلوط کن غوطه وری را به سمت بالا و پایین حرکت دهید تا کمی هوا وارد شود. اگر سس مایونز خیلی نازک است، کمی روغن اضافه کنید تا کمی بیشتر غلیظ شود. (وقتی سس مایونز در یخچال قرار می گیرد، غلیظ تر می شود.)

  • ذخیره سازی

سس مایونز گیاهی را به مدت ۲ تا ۳ هفته در یک ظرف در بسته در یخچال نگهداری کنید. همانطور که نشسته است، ممکن است مقداری مایع در بالا جمع شود. با این حال، من متوجه شده ام که با قاشق بدون هیچ مشکلی مخلوط می شود.

--------------------------------------------------------------------------------------

در ادامه دستور سس کچاپ را بررسی میکنیم:

 

چگونه از ابتدا سس گوجه فرنگی خوب درست کنیم

اگر می‌خواهید یک پیاز را تا شیرینی بپزید، گوجه‌فرنگی و مقداری ادویه به آن اضافه کنید و سپس بجوشانید تا غلیظ و براق شود، پس می‌خواهید نسخه‌ای از سس کچاپ خانگی خود را درست کنید. شما از ابتدا تا انتها به مدت کمی بیش از نیم ساعت نگاه می کنید و سس گوجه فرنگی حدود 1 ماه دوام می آورد - اگرچه، ما هرگز نتوانسته ایم این مدت طولانی از آن دور بمانیم.

مطمئناً گرفتن بطری فروشگاهی آسان‌تر است، اما اگر طعم آن ارزشش را نداشت، به شما نمی‌گفتیم کچاپ خودتان را درست کنید.

 

این طعم بسیار بهتر از هر چیزی است که می توانید در فروشگاه بخرید .

سس کچاپ با یک پیاز شروع می شود که در مقدار کمی روغن روی حرارت متوسط پخته شده تا نرم، شیرین و کمی قهوه ای شود. سپس مقدار زیادی سیر، زنجبیل تازه، فلفل قرمز و فلفل دلمه ای را اضافه می کنیم.

از آنجایی که ادویه‌ها قبل از هر مایعی اضافه می‌شوند، برشته شده و حتی طعم‌دارتر از ابتدا می‌شوند. به تفاوت بادام سوخاری و بادام بلانچ شده فکر کنید. هر دو بادام هستند، اما طعم آنها متفاوت است. آجیل های برشته شده مغزی تر، کره ای و خوش طعم تر هستند. در مورد ادویه ها هم همینطور است

رب گوجه فرنگی در مرحله بعدی قرار می گیرد - این کار باعث می شود طعم سس گوجه فرنگی غنی تر شود. ما دوست داریم قبل از اضافه کردن هر چیز دیگری آن را کمی بپزیم. باید از قرمز روشن به رنگ نارنجی سوخته تبدیل شود.

 

سپس بقیه می آید - یک قوطی بزرگ گوجه فرنگی، شکر قهوه ای، سرکه سیب و مقداری نمک. اجازه می دهیم همه چیز با حرارت ملایم بپزد تا غلیظ و براق شود. این زمان عالی برای گرفتن قاشق است! میدونم سس کچاپه ولی ما با خوشحالی این غذا رو کنار قاشق میخوریم. پس از اتمام، آن را با هم مخلوط کنید. می‌توانید هر چقدر که دوست دارید مخلوط کنید - ما آن را کاملاً صاف می‌پسندیم، بنابراین مخلوط‌کن خود را بیرون می‌آوریم، اما مخلوط‌کن غوطه‌وری کاملاً خوب کار می‌کند.

مخلوط کردن مایعات داغ می تواند کمی مشکل باشد. اگر قصد دارید از مخلوط کن استفاده کنید، نکات زیر را در نظر داشته باشید:

  • وقتی چیزی که مخلوط می کنید داغ است، مخلوط کن را کمتر از نیمه پر کنید - بنابراین احتمالاً باید این کار را در چند دسته انجام دهید.

  • قبل از زدن هر دکمه، قسمت مرکزی درب را بردارید، یک حوله آشپزخانه بردارید و سوراخ را بپوشانید و سپس مخلوط کنید. این به آزاد شدن مقداری از بخار تولید شده توسط مایع داغ کمک می کند و از پرواز مایع داغ در سراسر شما و آشپزخانه جلوگیری می کند.

وقتی از قوام آن راضی بودید، آن را در ظرف یا شیشه بریزید و تا یک ماه در یخچال نگهداری کنید.

 

چرا سس کچاپ خانگی خوب است؟

  • آماده کردن مواد 10 دقیقه

  • پختن30 دقیقه

  • جمع40 دقیقه

تهیه سس کچاپ بسیار ساده است و بسیار خوش طعم تر از هر چیزی است که می توانید در فروشگاه بخرید. ما دوست نداریم خیلی شیرین باشد و دوست داریم فقط 3 تا 4 قاشق غذاخوری شکر به قابلمه اضافه کنیم، اما اگر دوست دارید کمی بیشتر اضافه کنید تا سس کچاپ شیرین شود. شیرینی گوجه فرنگی نیز می تواند متفاوت باشد، بنابراین بهترین کار این است که سس کچاپ را بچشید و شکر را به مزه اضافه کنید.

همچنین می‌توانید با طعم‌ها بازی کنید، این نسخه دارای ادویه‌ای از تکه‌های فلفل قرمز خرد شده است، اما می‌توانید برای تبدیل آن به سس کچاپ تند جالاپینو، چیپوتل یا سس تند اضافه کنید. سایر ادویه ها نیز خوب هستند - پودر کاری یا گارام ماسالا را برای نسخه هندی ادویه دار امتحان کنید.

تقریباً 3 فنجان درست می کند

 

 

موارد مورد نیاز:

1 قاشق غذاخوری روغن زیتون فوق بکر

1 پیاز متوسط، برش داده شده به نیم ماه

2 حبه سیر، خرد شده (حدود 1 قاشق غذاخوری)

یک تکه زنجبیل 1 اینچی، پوست کنده و خرد شده

1/4 قاشق چای خوری تا 1/2 قاشق چای خوری فلفل قرمز خرد شده، اختیاری برای سس کچاپ تند

1/4 قاشق چایخوری فلفل دلمه ای آسیاب شده

رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری

1 (28 اونس) قوطی گوجه فرنگی کامل در آب

2 تا 5 قاشق غذاخوری شکر قهوه ای، بسته به میزان شیرینی که سس کچاپ خود را دوست دارید

1/4 فنجان سرکه سیب

نمک و فلفل سیاه آسیاب شده تازه

 

آماده سازی:

روغن را روی حرارت متوسط گرم کنید سپس پیازها را اضافه کنید و تفت دهید تا نرم، شیرین و کمی قهوه ای شوند، حدود 8 دقیقه. سیر، زنجبیل، تکه های فلفل قرمز و فلفل دلمه ای را اضافه کنید و به مدت 2 دقیقه، مرتباً هم بزنید.

رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و حدود 2 دقیقه با هم زدن مرتب تفت دهید تا از قرمز به رنگ نارنجی سوخته تبدیل شود.

قوطی گوجه فرنگی را با آب، 2 قاشق غذاخوری شکر قهوه ای، سرکه سیب، کمی نمک و چند حلقه فلفل سیاه اضافه کنید. هم بزنید، و سپس میل کنید تا بررسی کنید و ببینید که آیا نیاز به افزودن شکر بیشتری دارید یا نه (معمولاً در نهایت 3 تا 4 قاشق غذاخوری اضافه می کنیم).

بگذارید بجوشد، حرارت را کمی کم کنید و با حرارت ملایم بپزید و هر از گاهی هم بزنید تا غلیظ و براق شود، حدود 20 دقیقه. طعم و سپس با شکر، نمک یا فلفل بیشتر تنظیم کنید.

مخلوط کنید تا یکدست شود، اجازه دهید تا دمای اتاق خنک شود سپس تا یک ماه در یخچال قرار دهید

 

نکات مهم:

 

  • از گوجه فرنگی تازه استفاده کنید: 1 قوطی گوجه فرنگی بزرگ حدود 3 فنجان گوجه فرنگی تازه است. از حدود 3 فنجان گوجه فرنگی تازه خرد شده به عنوان جایگزین استفاده کنید.

  • نکته ای در مورد مخلوط کردن: می توانید از مخلوط کن غوطه ور یا مخلوط کن معمولی استفاده کنید. اگر از مخلوط‌کن معمولی استفاده می‌کنید، بهتر است به صورت دسته‌ای مخلوط کنید و از آنجایی که سس کچاپ خیلی داغ است، آن‌قدر که معمولاً پر می‌کنید، مخلوط‌کن را پر نکنید. ما دوست داریم قسمت مرکزی درب را برداریم و در حین مخلوط کردن آن را با یک حوله آشپزخانه بپوشانیم - این کار به آزاد شدن مقداری بخار کمک می کند و از باز شدن درب جلوگیری می کند (که می تواند یک آشفتگی بزرگ و داغ باشد)

 

فرمول دوم سس کچاپ:

 

سس کچاپ خانگی یک راه عالی برای استفاده از گوجه فرنگی اضافی در باغ است.

 

عناصر

  • 4 عدد پیاز سایز خوب ، خیلی درشت خرد شده

  • 250 گرم کرفس ، خیلی درشت خرد شده

  • 5 قاشق غذاخوری روغن نباتی یا زیتون

  • 4 حبه سیر ، ورقه شده

  • 1 قاشق چایخوری گشنیز آسیاب شده

  • ۱ عدد چوب دارچین کوتاه

  • فلفل دلمه ای 1 قاشق چایخوری

  • ½ قاشق چایخوری فلفل سیاه آسیاب شده

  • 2 قاشق چایخوری نمک کرفس

  • 2 کیلوگرم گوجه فرنگی رسیده ، تقریباً خرد شده

  • 3 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی

  • ½ قاشق چایخوری سس تاباسکو

  • 200 میلی لیتر سرکه شراب سفید

  • شکر طلایی 200 گرم

روش

 

  • مرحله 1

پیاز و کرفس را داخل غذاساز بریزید و آنقدر هم بزنید تا ریز خرد شود. روغن را در یک قابلمه بسیار بزرگ گرم کنید، پیاز و کرفس را اضافه کنید، روی آن را بپوشانید، سپس روی حرارت ملایم به مدت 5 دقیقه نرم کنید. سیر را اضافه کنید، 5 دقیقه دیگر تفت دهید، سپس ادویه ها را اضافه کنید و 1 دقیقه تفت دهید.

  • گام 2

حالا تمام مواد باقیمانده را با هم مخلوط کرده و بگذارید تا بجوشد. به مدت 1 ساعت روی حرارت ملایم و بدون درب بجوشانید تا زمانی که گوجه فرنگی ها له شوند و مایع آن چند اینچ کاهش یابد. چوب دارچین را دور بریزید.

  • مرحله 3

مخلوط را با میکسر همزن بزنید تا یکدست شود، سپس در یک کاسه الک کنید. وقتی سس کچاپ سرد شد کمی غلیظ می‌شود، اما اگر سس کچاپ خیلی آبکی به نظر می‌رسد (این بستگی به آبدار بودن گوجه‌فرنگی‌تان دارد)، آن را دوباره روی حرارت بگذارید و کمی بیشتر بپزید و مرتب هم بزنید تا کم شود. سس کچاپ را تا 3 ماه در ظرف دربسته در یخچال نگهداری کنید یا به صورت دسته ای فریز کنید. اگر دوست دارید، در بطری ها یا شیشه های استریل شده تا 6 ماه نگهداری کنید

 

برای استریل کردن شیشه ها، آنها را از ماشین ظرفشویی عبور دهید یا در آب گرم و صابون بشویید و بگذارید در فر گرم خشک شوند. شیشه ها را تا زمانی که سس گوجه فرنگی و سس گوجه فرنگی هنوز گرم هستند پر کنید، درب ببندید، سپس در یک مکان تاریک و خنک نگهداری کنید.

فرمول سوم سس کچاپ:

سس کچاپ خانگی فقط در 5 دقیقه

س کچاپ خانگی تنها در 5 دقیقه - بسیار آسان برای تهیه، طعم غنی و مطمئنا سالم تر از نسخه خریداری شده در فروشگاه

احتمالاً معروف ترین سس گوجه فرنگی در جهان، سس گوجه فرنگی فوق العاده همه کاره است و می تواند در بسیاری از دستور العمل های مختلف استفاده شود.

سس کچاپ یک سس مورد علاقه همیشه در بین بچه ها و بزرگسالان است، سس اصلی برای بسیاری از غذاها ، فقط به چیپس های داغ، هات داگ یا همبرگر فکر کنید.

اما آیا تا به حال سعی کرده اید خودتان بسازید؟

 

خانگی در مقابل فروشگاهی؟

سس کچاپ از فروشگاه حاوی برخی از موادی است که من تمایل به اجتناب از آنها دارم، مانند شربت ذرت با فروکتوز بالا و لیستی از مواد نگهدارنده.

از طرف دیگر، نسخه خانگی ارزان‌تر است و همه چیز در مورد طعم‌دهنده، مواد و ادویه‌های طبیعی است.

درست کردن آن واقعاً به تلاش بسیار کمی نیاز دارد  و طعم بسیار بهتری نسبت به سوپرمارکت ها دارد.

چند دلیل بسیار خوب برای انتخاب درست کردن سس کچاپ خانگی به جای خرید آن!

دو راه برای درست کردن آن در خانه

تغییرات زیادی در دستور العمل اصلی سس کچاپ وجود دارد که شامل استفاده از ادویه های مختلف یا انواع مختلف سرکه می شود.

من سعی می‌کنم تا حد امکان آن را ساده نگه دارم و فقط از چند ماده و فقط ابتدایی‌ترین ادویه‌ها استفاده کنم.

هنگامی که به اصول اولیه تسلط پیدا کردید، به راحتی می توانید از ترکیبات مواد جدید استفاده کنید یا چند سبزی تازه اضافه کنید.

در طول سال‌ها، من هم نسخه آهسته‌پز را امتحان کردم که کمی غلیظ‌تر باقی می‌ماند و هم نسخه سریع را که در آن مواد را در مخلوط کن ریخته و مخلوط می‌کنید تا یکدست شود.

اگرچه دومی سریع و بدون زحمت آسان است، اما سس گوجه فرنگی پخته شده  به جای رب گوجه فرنگی از کنسرو گوجه فرنگی استفاده می کند و طعم بسیار بیشتری را ارائه می دهد.

اگر کمی زمان بیشتری در اختیار دارید، نسخه آهسته‌پز را در زیر امتحان کنید، ناامید نخواهید شد!

عناصر

برای تهیه سس کچاپ از ابتدا به 7 ماده ساده نیاز دارید که احتمالاً قبلاً در انباری آشپزخانه خود دارید.

 

  • رب گوجه فرنگی: من از رب گوجه فرنگی دوتایی ایتالیایی استفاده می کنم.

  • سرکه سفید: سرکه سیب نیز یک جایگزین خوب است.

  • آب: مقدار آب را تنظیم کنید تا به قوام دلخواه خود برسید.

  • پودر پیاز: برای طعم بهتر می توانید کمی بیشتر اضافه کنید.

  • پودر سیر: می توانید کمی بیشتر اضافه کنید یا به سلیقه خود کنار بگذارید.

  • پودر دارچین: اگر طرفدار آن نیستید، می توانید آن را کنار بگذارید.

  • شربت افرا: در صورت نیاز می توانید آن را با شکر قهوه ای یا شربت آگاوه جایگزین کنید.

  • نمک و فلفل: نمک و فلفل را پس از مخلوط کردن همه مواد، چاشنی نمک و فلفل را تنظیم کنید.

دستور العمل کچاپ سریع بدون طبخ

اگر به دنبال یک جایگزین فوق العاده سریع هستید، به سراغ  مسیر بدون پخت و پز  بروید ، که به جای کنسرو گوجه فرنگی، رب گوجه فرنگی و کمی آب نیاز دارد.

من هر بار که عجله دارم از این روش استفاده می کنم، طعم آن ملایم، کاملاً خوشمزه و بهتر از نسخه خریداری شده در فروشگاه است.

این دستور العمل آسان سس کچاپ به معنای واقعی کلمه هیچ تلاشی را نمی طلبد.

 

همه مواد را در مخلوط کن بریزید (می توانید از مخلوط کن غوطه ور نیز استفاده کنید) و آنقدر هم بزنید تا یک بافت صاف و یکدست شود.

من دوست دارم در انتها کمی جوز هندی و پودر فلفل قرمز را اضافه کنم تا طعمی تند بخورم، همانطور که برای نسخه آهسته پز انجام می دهم.

با اضافه کردن سیر بیشتر، شربت افرا (یا کمی شکر) یا نمک می توانید چاشنی را به راحتی تنظیم کنید.

دستور سس کچاپ (نسخه آهسته پخت)

زمان کل:  حدود 1 ساعت

وعده های غذایی: 24

  • 2 پوند (800 گرم) گوجه فرنگی کنسرو شده آلو، پوره شده

  • 1 پیاز متوسط و ریز خرد شده

  • 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون فوق بکر

  • 3 اونس (80 گرم) شکر قهوه ای

  • 1 قاشق چایخوری نمک

  • 4 اونس (120 میلی لیتر) سرکه سفید یا سرکه سیب

  • 1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی

  • 1 قاشق چایخوری پودر دارچین

  • 1 قاشق چایخوری پودر فلفل سیاه

  • جوز هندی رنده شده و تکه های فلفل چیلی به مزه

مرحله 1 - یک قابلمه بزرگ را با روغن زیتون خالص روی حرارت متوسط گرم کنید، پیاز خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید تا شفاف شود.

مرحله 2 - پوره گوجه فرنگی را داخل آن بریزید. شکر قهوه ای، رب گوجه فرنگی، سرکه، دارچین، فلفل سیاه و نمک را به دلخواه اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.

مرحله 3 - حدود 40 دقیقه روی حرارت بسیار کم بپزید و مرتباً هم بزنید تا سس غلیظ شود.

مرحله 4 - پس از آماده شدن می توانید به ذائقه خود جوز هندی و فلفل قرمز تند را اضافه کنید تا کمی حرارت به سس شما بدهد.

مرحله 5 - سپس، به سادگی تمام مواد را در یک غذاساز یا مخلوط کن مخلوط کنید.

مرحله 6 - کچاپ گوجه فرنگی خود را در بطری های استریل شده بریزید، سپس درب آن را محکم ببندید و تا زمانی که لازم باشد در یخچال قرار دهید.

نکته: اگر می خواهید از گوجه فرنگی تازه استفاده کنید، ابتدا آن را به مدت 2 تا 3 دقیقه در آب بجوشانید و پوست آن را بگیرید و دانه ها و آب آن را جدا کنید. دستور پخت را ادامه دهید.

 

چه مدت در یخچال نگهداری می شود؟

سس خانگی خود را (هم نوع آهسته پز و هم نوع سریع بدون پخت) در یک ظرف در بسته نگهداری کنید.

آن را تا 2 هفته در یخچال قرار دهید. مال من معمولا در کمتر از یک هفته ناپدید می شود!

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------

فرمولاسیون چهارم سس کچاپ:

 

این دستور العمل کچاپ خانگی بسیار ساده و آسان است. دانستن اینکه چه موادی در سس کچاپ شما وجود دارد هرگز چیز بدی نیست و تنها راه برای انجام این کار این است که سس کچاپ خود را از ابتدا تهیه کنید.

 

برای تهیه سس کچاپ خانگی به موارد زیر نیاز دارید:

 

    رب گوجه فرنگی

    شکر قهوه ای تیره

    خردل خشک

    نمک کوشر

    فلفل دلمه ای آسیاب شده

    فلفل هندی

    میخک آسیاب شده

    زردچوبه پودر شده

    سرکه سیب

    آب (یا بیشتر)

 

درست کردن سس کچاپ خانگی واقعاً بسیار آسان است.

ابتدا یک کاسه یا پیمانه بزرگ را بیرون بیاورید. بعد در 12 اونس رب گوجه فرنگی اندازه بگیرید.

 

سپس اندازه کنید و 2 قاشق غذاخوری شکر قهوه ای تیره، 1/2 قاشق چایخوری خردل آسیاب شده و نمک کوشر* اضافه کنید. 1/8 قاشق چایخوری فلفل دلمه آسیاب شده، فلفل هندی، میخک و زردچوبه را به آن اضافه کنید.

 

هنگام تهیه سس کچاپ خانگی، من دوست ندارم از نمک زیاد استفاده کنم، بنابراین اگر از آن در دستور غذا استفاده می کنید (مانند سس باربیکیو یا لوبیا پخته) نمی خواهید این خطر را داشته باشید که محصول نهایی بیش از حد شور باشد. اگر از آن به عنوان چاشنی استفاده می کنید (مثل سیب زمینی سرخ کرده یا سیب زمینی سرخ شده) پس مزه دار کنید.

 

چهار قاشق غذاخوری سرکه سیب را به همراه 2/3 تا 1 فنجان آب اضافه کنید. اگر متوجه شدید که هنوز خیلی ضخیم است، همیشه می توانید آن را با آب بیشتر رقیق کنید.

عناصر

 

    12 اونس رب گوجه فرنگی

    2 قاشق غذاخوری شکر قهوه ای تیره

    1/2 قاشق چایخوری خردل آسیاب شده خشک

    1/2 قاشق چایخوری نمک کوشر

    1/8 قاشق چایخوری فلفل دلمه ای آسیاب شده

    1/8 قاشق چایخوری فلفل کاین

    1/8 قاشق چایخوری میخک آسیاب شده

    1/8 قاشق چایخوری زردچوبه آسیاب شده

    1/4 فنجان سرکه سیب

    2/3 تا 1 فنجان آب یا به میزان لازم برای رسیدن به قوام مورد نظر

 

 

دستورالعمل ها

 

    همه مواد را اندازه کرده و در یک کاسه بزرگ بریزید.

    از لیسک استفاده کنید و هم بزنید تا شکر کاملا حل شود.

    در ظرف دربسته نگهداری کنید و در یخچال و یک شب بگذارید تا طعم آن خوب شود.

 

یادداشت

این دستور سس کچاپ خانگی باید تا 3 هفته در یخچال بماند.

 

--------------------------------------------------------------------------------------

نام کچاپ از کلمه چینی ke-tsiap گرفته شده است که به سس ماهی اشاره دارد.

 

روزی روزگاری، ملوانان شمال اروپا این سس را به وطن خود بازمی‌گرداندند تا بتوانند با استفاده از آن انواع مختلف خود را ایجاد کنند.

 

در دوران معاصر، اکثر مردم کچاپ را سس گوجه فرنگی می دانند که با استفاده از گوجه فرنگی، نمک، سرکه، ادویه جات ترشی جات و مقدار قابل توجهی شکر تهیه می شود.

 

برای مقایسه، سس گوجه فرنگی برای شما بسیار بهتر از گوجه فرنگی است.

 

کچاپ گوجه فرنگی با کیفیت دارای غلظت بالایی از لیکوپن است که به راحتی توسط بدن جذب می شود.

 

لیکوپن رنگدانه ای است که به گوجه فرنگی رنگ قرمز متمایز آن را می دهد.

گوجه فرنگی دارای دیواره سلولی سختی است که جذب ماده ای را که درون آن قرار دارد برای بدن ما چالش برانگیز می کند.

هنگامی که گوجه فرنگی گرم می شود، دیواره های سلولی گوجه فرنگی از بین می رود و این باعث می شود بدن ما لیکوپن را جذب کند.

به همین دلیل، سوپ گوجه فرنگی، آب گوجه فرنگی، رب گوجه فرنگی و سس کچاپ گوجه فرنگی جایگزین های سالمی برای گوجه فرنگی خام هستند.

البته، مگر اینکه شروع به اضافه کردن انواع مواد اضافی مانند شکر، (بیش از حد)، نمک و تقویت کننده های طعم کنید، که احتمالاً غذا را خراب می کند.

 

اینجاست که همه چیز تقریباً همیشه اشتباه پیش می رود.

چه جنبه هایی از سس کچاپ گوجه فرنگی سنتی به ناسالم بودن آن کمک می کند؟

 

مجموعه ای از اجزای زیر معمولاً در سس گوجه فرنگی تجاری موجود است:

   استفاده از گوجه فرنگی از کنسانتره خوب است.

    اگر گوجه‌فرنگی گرم می‌شد، لیکوپن سالم آزاد می‌شد.

 شکر دومین ماده تقریباً در همه انواع است و بسته به فرمول خاص، ممکن است 50 حبه قند در هر بطری وجود داشته باشد.

سس کچاپ گوجه فرنگی باید دارای سرکه باشد، اما در بیشتر مواقع مردم از انواع ارزان قیمت یا سرکه براندی استفاده می کنند.

   وقتی نمک به عنوان چهارمین عنصر در دستور غذا ذکر می شود، تقریباً همیشه نشان می دهد که مقدار زیادی نمک استفاده شده است.

  از آنجایی که نیازی به نام بردن ادویه ها نیست، تولیدکنندگان اغلب به خود زحمت این کار را نمی دهند.

نکته کلیدی برای تهیه سس کچاپ گوجه فرنگی کلاسیک و سالم استفاده از گوجه فرنگی تازه، رسیده و بدون تقلب است.

سیمئون و ادگار کورتیس که برادر بودند، در سال 1868 یک فروشگاه مواد غذایی کوچک در روچستر، نیویورک تأسیس کردند.

در آنجا میوه و سبزیجات تازه را به جامعه محلی عرضه کردند. بلافاصله پس از آن، آنها با استفاده از مواد تازه ای که در مغازه خود داشتند، شروع به آزمایش سس ها و ترکیبات مختلف ادویه کردند.

آنها فرمولی را برای سس گوجه فرنگی معروف خود ارائه کردند که اعتقاد بر این بود که طعم گوجه فرنگی را در اوج رسیدن و تازگی آن در یک بطری نشان می دهد.

سس کچاپ با افزودن سرکه بالزامیک، سیب، پیاز، انیسون ستاره ای، دارچین، زنجبیل، سیر، دانه های خردل و فلفل سفید آسیاب شده بهبود یافته است.

در مقایسه با رقبای تجاری خود، این سس کچاپ تقریباً پنجاه درصد محتوای شکر و نمک کمتری دارد.

دستور العمل های سس کچاپ، از جمله سیب زمینی سرخ شده شیرین با سس کچاپ با طعم ادویه جات ترشی جات

 

فرمولاسیون پنجم سس کچاپ:

سس کچاپ خانگی ساده

 

درست کردن سس کچاپ خانگی ساده است به شرطی که بتوانید دستور پخت آسانی داشته باشید.

 

با این دستور سس کچاپ می توانید از سیب زمینی سرخ کرده یا هات داگ خود لذت ببرید.

 

عناصر:

 

2 قاشق غذاخوری روغن زیتون فوق بکر.

 

1/2 پیاز متوسط، خیلی ریز خرد کنید

 

1 حبه سیر، ریز خرد شده

 

28 اونس پوره گوجه فرنگی کنسرو شده

 

نصف فنجان شکر قهوه ای تیره دانه ریز

 

یک چهارم فنجان سرکه سیب و یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی

 

2 و یک سوم اونس نمک دریا

 

خردل پودر شده نصف قاشق چایخوری

 

میخک، آسیاب شده، معادل یک چهارم قاشق چایخوری

 

زیره، یک هشتم قاشق چایخوری

 

فلفل کاین که له شده باشد

دستورالعمل:

روغن را گرم کنید. بعد از هم زدن پیاز، 5 تا 8 دقیقه دیگر به پخت ادامه دهید تا پیاز نرم شود اما هنوز قهوه ای نشده باشد. پس از آن سیر را هم زده و به مدت تقریبی یک دقیقه یا تا زمانی که عطر آن آزاد شود به دم کشیدن ادامه دهید. برای پخش کردن گوجه فرنگی، پوره گوجه فرنگی و مواد اضافی (از جمله نمک و خردل) را در یک کاسه بزرگ قرار دهید و هم بزنید تا همه چیز خوب پخش شود. بعد از اینکه یک قابلمه آب را به جوش آوردید، دما را کم کنید تا بجوشد و 45 تا 60 دقیقه به پخت ادامه دهید و هر از گاهی مخلوط را هم بزنید.

 

پس از آن، تمام سس کچاپ را در مخلوط کن بریزید و آن را پردازش کنید تا کاملا یکدست شود. 3. یک صافی با توری ریز روی یک قابلمه تمیز و خشک بچینید. سس کچاپ را باید داخل الک بریزید و سپس با استفاده از کاردک آن را از بین ببرید.

بعد از اینکه سس کچاپ مزه دار شد، تغییرات لازم را در چاشنی آن انجام دهید. پس از قرار دادن سس کچاپ در شیشه، سس کچاپ را می توان تا یک ماه در یخچال نگهداری کرد.

 

طرز تهیه سس کچاپ از رب گوجه فرنگی

 

اگر تا به حال سس کچاپ خریداری شده در فروشگاه تمام شد، ممکن است بخواهید بدانید که چگونه از ابتدا با رب گوجه فرنگی خودتان را درست کنید.

این دستور غذای اصلی و فوق محرمانه به اندازه کافی سس گوجه فرنگی ضخیم و خوش طعم برای پر کردن یک بطری 12 اونسی تولید می کند. نتیجه نهایی به اندازه طعم و بافت کچاپ هاینز خوشمزه خواهد بود.

عناصر:

 

6 اونس قوطی رب گوجه فرنگی

 

0.5 اونس شربت ذرت سبک

 

نصف فنجان سرکه

 

14 فنجان آب

 

شکر دانه ریز: 1 قاشق غذاخوری

 

میزان نمک یک قاشق چایخوری

 

پودر پیاز 1/4 قاشق چایخوری است.

 

یک هشتم قاشق چایخوری

 

دستورالعمل:

 

مواد را به یک قابلمه متوسط اضافه کنید و روی حرارت متوسط بگذارید تا بجوشد. با همزن هم بزنید تا یکدست شود.

 

مرتب هم بزنید و بعد از اینکه به جوش آمد مخلوط را به مدت 20 دقیقه روی حرارت بگذارید.

 

در اینجا باید اجازه دهید تا کاملا خنک شود. در یخچال قرار دهید و در ظرف در بسته نگهداری کنید.

 

این دستور تقریباً 1 1/2 فنجان مایع به دست می دهد.

 

--------------------------------------------------------------------------------------

دستور تهیه کچاپ گوجه فرنگی هاینز

 

سس کچاپ هاینز آنقدر طعم متمایز دارد که علیرغم اینکه مواد تشکیل دهنده روی بطری درج شده است، بسیاری از مردم بر این باورند که دستور غذا حاوی یک ماده خاص و فوق محرمانه است.

هفت جزء تشکیل دهنده این محصول عبارتند از: کنسانتره گوجه فرنگی که از گوجه فرنگی رسیده قرمز تهیه می شود. سرکه تقطیر شده؛ شربت ذرت با فروکتوز بالا؛ شربت ذرت؛ نمک؛ ادویه ها؛ پودر پیاز؛ و طعم دهنده های طبیعی کنسانتره گوجه فرنگی از گوجه فرنگی قرمز و رسیده ایجاد می شود. اینها چیزی است که در تولید سس کچاپ هاینز انجام می شود.

پس از جدا شدن خمیر، آن را در ظرفی برای نگهداری با آب مخلوط می کنند که نتیجه آن محصولی است که از نظر ظاهری سازگارتر است. این کار انتقال سس کچاپ را از مخزن ذخیره سازی به آشپزخانه ای که در آن آماده می شود را برای شما بسیار ساده تر می کند.

 

در آشپزخانه ای که سس کچاپ درست می شود، سس گوجه فرنگی با بیشترین صرفه جویی در زمان و کار ممکن آماده می شود. سس کچاپ از پنج ماده اولیه زیر تشکیل شده است:

 

شکر و سرکه با رب گوجه فرنگی ترکیب شده است

 

چاشنی هایی که به آب نمک اضافه می شوند.

 

مقدار ادویه ها با دست تعیین می شود. پس از اینکه همه چیز اندازه گیری و ترکیب شد، ممکن است روند شروع شود. فرآیند گرم کردن و خنک کردن سس کچاپ بیشتر وقت شما را می گیرد. در نهایت بطری ها پر می شوند.

 

چگونه سس کچاپ خانگی را غلیظ کنیم

 

اگر سس کچاپ خانگی شما آبکی است، نکته ای وجود دارد که به شما یاد می دهد چگونه آن را غلیظ کنید.

 

بعد از ترکیب همه مواد که شامل گوجه فرنگی، سرکه، میخک و ادویه های اضافی بود، همه مواد را در یک قابلمه با اندازه متوسط ریخته و با حرارت ملایم به مدت حدود 25 تا 30 دقیقه یا تا زمانی که مخلوط کاملا یکدست شود، بپزید. کمی سازگارتر یک قاشق سوراخ دار بردارید و میخک را بیرون بیاورید و دور بیندازید.

 

مخلوط کن غوطه وری را داخل قابلمه بیاورید و محتویات آن را پوره کنید تا یکدست شود. اگر مخلوط کن غوطه وری ندارید، یک همزن معمولی به خوبی کار می کند.

 

اگر به مخلوط کن غوطه وری دسترسی ندارید، می توانید مواد را در مخلوط کن بریزید و آنها را تا زمانی که کاملا یکدست شوند، پردازش کنید. از یک الک برای جدا کردن تمام مواد جامد مخلوط استفاده کنید. سپس باید قبل از نگهداری در یخچال به داخل شیشه ها منتقل شود.

 

هنگامی که سس کچاپ در یخچال قرار می گیرد، کمی غلیظ می شود. برای رسیدن به قوام قابل توجهی، دو قاشق چایخوری نشاسته ذرت را با یک چهارم فنجان آب سرد با همزن مخلوط کنید.

 

بعد از اینکه سس کچاپ را در مجموع دو بار از الک رد کردید، دوباره روی آتش بگذارید و روی حرارت ملایم قرار دهید. مخلوط نشاسته ذرت را با جریان آرام و پیوسته داخل سس کچاپ هم بزنید تا مخلوط به ضخامت دلخواه برسد.

 

زمانی که سس کچاپ با گوجه فرنگی به جای رب گوجه فرنگی تولید می شود، احتمال آبکی بودن آن بیشتر است. از طرفی می توان با رب گوجه فرنگی ایجاد کرد که به دلیل ضخامت رب گوجه فرنگی غلیظ تر شود.

--------------------------------------------------------------------------------------

-فرمول تهیه سس مایونز

-چرا باید در خانه سس مایونز درست کنید؟

-مواد لازم سس مایونز

-اجازه دهید به شما نشان دهم چگونه سس مایونز درست کنید:

-پنج مرحله برای تهیه سس مایونز

-انواع سس مایونز

-نحوه رفع سس مایونز بریده

-آیا برای تهیه سس مایونز باید از تخم مرغ خام استفاده کرد؟

-آیا باید از خردل استفاده کنم؟

-آیا می توانم از روغن زیتون برای تهیه مایونز استفاده کنم؟

-سس مایونز من غلیظ نمی شود، چه کنم؟

-ماندگاری سس مایونز خانگی چقدر است؟

-روش های خوشمزه برای استفاده از سس مایونز خانگی

-طرز تهیه سس مایونز گیاهی

-چگونه از ابتدا سس گوجه فرنگی خوب درست کنیم

-چرا سس کچاپ خانگی خوب است؟

-فرمول دوم سس کچاپ

-فرمول سوم سس کچاپ

-خانگی در مقابل فروشگاهی؟

-دو راه برای درست کردن آن در خانه

-دستور العمل کچاپ سریع بدون طبخ

-چه مدت در یخچال نگهداری می شود؟

-فرمولاسیون چهارم سس کچاپ:

-فرمولاسیون پنجم سس کچاپ:

-سس کچاپ خانگی ساده

-طرز تهیه سس کچاپ از رب گوجه فرنگی

-دستور تهیه کچاپ گوجه فرنگی هاینز

-چگونه سس کچاپ خانگی را غلیظ کنیم

 تولید سس مایونز

 

 طرز تهیه پودر لباسشویی+فرمول پودر ماشین لباسشویی سبک و سنگین+فرمولاسیون پودر دستی و ماشینی

فرمول رایگان تولید بکینگ پودر |فرمولاسیون بکینگ پودر/ساخت جوش شیرین