فرمولاسیون رایگان ساخت آبلیمو به روش صنعتی

امتیاز کاربران
ضعیفعالی 

 فرمولاسیون رایگان ساخت آبلیمو |

 

_ سیترات

_ تری اتیل سیترات 

_ هیدروکسید کلسیم 

_ اگزالواستات

_ کلودیفایر

فرایند تولید آبلیمو

 

تولید کنندگان گرامی : متاسفانه جدیدا شاهد آن هستیم کارخانجات مطرح تولید کننده آبلیمو  هیچ گونه لیموای خریداری نمیکنند.

این یعنی اکثر تولید کنندگان به روش صنعتی آبلیمو تولید میکنند.

_ فرمول رایگان توليد آبلیمو | ارائه روش تولید آبلیمو به روش کارخانه ای رایگان | فرمولاسیون ساخت آبلیمو

بدون هزینه / 

ساخت آبلیمو صنعتی

 

 

______________________________

 

 

« شرکت ویلاتوس با افتخار اعلام مینماید آماده ارائه ی فرمولاسیون تولید انواع ؛

 

* انواع مواد غذایی (ابلیمو / سرکه / انواع سس گوجه / انواع کاپوچینو | قهوه فوری | و ... سرکه |  کلودیفایر |   بیکینگ پودر / انواع کنسرو / رب / مربا / و.....خوراک دام و طیور ) محصولات آرایشی و بهداشتی با بالاترین کیفیت و قابل رقابت با محصولات موجود در بازار به شما عزیزان می‌باشد.ما با مهندسین مجرب و زبده به شما آموزش میدهیم چگونه محصولی با کیفیت عالی و باصرفه اقتصادی بالا  را تولید نمایید.

 

*   محصولات آرایشی نظیر [ میسلارواتر |یسلادکانسیلر |  تالک | تونر پاکن | بالم لب | برق لب | پودر دکلره | روشن کننده مو / افتر شیو/  کرم ضد آفتاب / مرطوب کننده/ آبرسان ژل مو _ چسب مژه _ چسب‌ پروتز _ انواع رنگ مو _ پودر دکلره _ عطر مو _ میست مو _ بادی اسپلش _ انواع رژ گونه ( پودری _ ژل _ مایع _ براق _ مات ) _انواع کرم پودر _ مرطوب کننده _ ضد آفتاب _ رژ لب های مایع ، جامد ، مدادی _ ریمل _ خط چشم _ تافت ( اسپری و لاک مو ] و........ده ها محصول دیگر.

 

* محصولات شیمیایی  و پتروشیمی مانند 《 انواع تینر / روغنی/ فوری و ...../ بی بو سازی گازوئیل  / رنگ نیم پلاستیک / تمام پلاستیک و..... / حلال ها / بی رنگ کردن گازوئیل / بوزدایی و بی رنگ سازی نفت ، بنزین 》

 

 

* محصولات خودرویی /پوشش سرامیکی خودروها |  باتری/ پودر آتش‌نشانی/ مواد اولیه تولید شوینده ( اسید سولفونیک/ تگزاپون ) / اسید باتری  / شیمیایی / رزین ها / پتروشیمی / وارنیش/ ژل آتش زا/ تینر ها ضد زنگ و......صدها محصول دیگر 

 

 

* محصولات ساختماني اعم از [عایق نانو ( ضد حرارت / صدا ) ،  انواع بتونه ، بتونه سنگ/ کناف و.... | فوم سیمان | سنگ مصنوعی‌ | فوم بتن و بتن | ] و .... ده ها محصول دیگر .

 

* محصولات شوینده نظیر [ شامپوفرش | پودر ماشین لباسشویی( سبک و سنگین ) /صابون رختشویی  / قرص بوگیر دستشویی/ مایع گاز پاکن/ انواع شامپو/ مایع ظرفشویی و دستشویی/ سفید کننده و....... محصولات شوینده صنعتی مانند : شامپو کارواش/ دوراکلین / واکس داشبورد و بدنه و......ده ها محصول دیگر]

 

* چسب ها اعم از 《 چسب m / ممبران/ چسب چوب / چسب نساجی / چسب صحافي/ چسب کاغذ دیواری/ چسب سلفون و ........ده ها نوع چسب دیگر 

 

 پس از کیفیت عالی محصول مهم‌ترین عامل برای تولید‌ کننده قیمت تمام شده محصول است ؛ پس با کیفیت ترین فرمول و با صرفه اقتصادی بالا را تنها از ما بخواهید.

 

 

* ما با پشتیبانی یکساله به عنوان مشاور در کنار شما خواهیم بود. 

 

جهت دریافت فرمولاسیون و مشاوره با در تماس باشید.»

 

_____________________________

 

آموزش ساخت آبلیمو بدون لیمو

 

_ فرمولاسیون تولید آبلیمو |

 

_ اسید سیتریک یک ترکیب آلی با فرمول شیمیایی HOC(CO2H)(CH2CO2H)2 است.  

این یک اسید آلی بی رنگ ضعیف است.

این به طور طبیعی در مرکبات وجود دارد.  

در بیوشیمی، یک واسطه در چرخه اسید سیتریک است که در متابولیسم همه موجودات هوازی رخ میدهد.

سالانه بیش از دو میلیون تن اسید سیتریک تولید میشود.  به طور گسترده ای به عنوان اسیدی کننده، به عنوان طعم دهنده و عامل کیلیت استفاده می شود.

روش ساخت آب لیمو صنعتی

 

_ سیترات از مشتقات اسید سیتریک است.  

یعنی نمک ها، استرها و آنیون چند اتمی موجود در محلول.  

نمونهای از نمونه اول، نمک تری سدیم سیترات است.  یک استر تری اتیل سیترات است.  

وقتی بخشی از نمک است، فرمول آنیون سیترات به صورت C نوشته می شود

  C6H5O3−7 or C3H5O(COO)3−3

 اسید سیتریک آنیون های سیترات است که توسط یون های هیدروژن (یا پروتون ها) پیوند می خورند و آن را اسیدی می کنند.  

این با سیترات قلیایی متفاوت است.  

به جای پروتون، سیترات قلیایی آنیونها را به یونهای غیرپروتون و دارای بار مثبت مانند سدیم، پتاسیم یا منیزیم متصل میکند، به طوری که پروتون اهدا نمیکند.  

در آن صورت، هنگامی که آنیونهای سیترات متابولیزه میشوند، پروتون (معادل تولید بیکربنات) مصرف میکنند و آن را به منبع باز یا قلیایی تبدیل میکنند.

اسید سیتریک در انواع میوه ها و سبزیجات، به ویژ مرکبات، ویژه وجود دارد.  

لیمو و لیموترش دارای غلظت بالایی از اسید هستند.  می تواند تا 8 درصد از وزن خشک این میوه ها را تشکیل دهد (حدود 47 گرم در لیتر در آب میوه ها).  

به 0.30 مول در لیتر در لیمو و لیمو ترش؛  این مقادیر در گونه ها بسته به رقم و شرایطی که میوه تحت آن رشد کرده است متفاوت است.

 

 اسید سیتریک برای اولین بار در سال 1784 توسط شیمیدان کارل ویلهلم شیله، که آن را از آب لیمو متبلور کرد، جدا شد.

 

_ تولید اسید سیتریک در مقیاس صنعتی برای اولین بار در سال 1890 بر اساس صنعت مرکبات ایتالیایی آغاز شد، جایی که آب با آهک هیدراته (هیدروکسید کلسیم) برای رسوب سیترات کلسیم، که جدا شده و با استفاده از اسید سولفوریک رقیق شده به اسید تبدیل شد، تصفیه شد. 

در سال 1893، سی وهمر کشف کرد که قالب پنی سیلیوم میتواند اسید سیتریک را از شکر تولید کند.  

با این حال، تولید میکروبی اسید سیتریک از نظر صنعتی اهمیت پیدا نکرد تا اینکه جنگ جهانی اول صادرات مرکبات ایتالیا را مختل کرد.

 

 در سال 1917، جیمز کوری، شیمیدان مواد غذایی آمریکایی، دریافت که سویه های خاصی از کپکهای آسپرژیلوس نایجر میتوانند تولیدکنندههای اسید سیتریک کارآمد باشند، و شرکت داروسازی Pfizer تولید در سطح صنعتی را با استفاده از این روش دو سال بعد آغاز کرد و به دنبال آن سیتریک بلژ در سال 1929 تولید شد.  

در این تکنیک تولید، که هنوز هم مسیر صنعتی اصلی برای اسید سیتریک استفاده میشود، کشتهای A. niger از یک محیط حاوی ساکارز یا گلوکز برای تولید اسید سیتریک تغذیه میشوند.  

منبع قند، ملاس، نشاسته ذرت هیدرولیز شده، یا محلول های شیرین و ارزان قیمت است.

پس از اینکه قالب از محلول حاصل فیلتر شد، اسید سیتریک با رسوب آن با هیدروکسید کلسیم جدا میشود تا نمک سیترات کلسیم به دست آید، که از آن اسید سیتریک با درمان با اسید سولفوریک، مانند استخراج مستقیم از آب مرکبات، بازسازی میشود.

فرمولاسیون آبلیمو

 

_ در سال 1977، حق امتیازی برای سنتز شیمیایی اسید سیتریک که از نمکهای کلسیم آکونیتیک یا ایزوسیترات/آلوئوسیترات در شرایط فشار بالا شروع میشود، به Lever Brothers اعطا شد.  

این اسید سیتریک را در تبدیل کمی تقریباً تحت واکنش چرخه کربس معکوس و غیر آنزیمی تولید کرد.

 

 تولید جهانی در سال 2018 بیش از 2000000 تن بود.

بیش از 50 درصد از این حجم در چین تولید شده است.  بیش از 50٪ به عنوان تنظیم کننده اسیدیته در نوشیدنی ها، حدود 20٪ در سایر برنامه های غذایی، 20٪ برای کاربردهای شوینده، و 10٪ برای کاربردهای غیر از مواد غذایی، مانند لوازم آرایشی، دارویی، و در صنایع شیمیایی استفاده شد.

اسید سیتریک را می توان به صورت بی آب (بدون آب) یا مونوهیدرات به دست آورد.  

شکل بی آب از آب گرم متبلور می شود، در حالی که مونوهیدرات زمانی تشکیل می شود که اسید سیتریک از آب سرد متبلور شود.  

مونوهیدرات را می توان در حدود 78 درجه سانتیگراد به فرم بی آب تبدیل کرد.  

اسید سیتریک همچنین در اتانول مطلق (بی آب) (76 قسمت اسید سیتریک در هر 100 قسمت اتانول) در دمای 15 درجه سانتیگراد حل می شود.  

با از دست دادن دی اکسید کربن بالاتر از حدود 175 درجه سانتیگراد تجزیه می شود.

 

_ اسید سیتریک یک اسید سهبازیک است، با مقادیر pKa، برون یابی شده به قدرت یونی صفر، 3.128، 4.761 و 6.396 در 25 درجه سانتی گراد.pKa گروه هیدروکسیل، با استفاده از طیفسنجی 13C NMR، 14.4 است.

نمودار گونهزایی نشان میدهد که محلولهای اسید سیتریک محلولهای بافری بین pH ۲ و pH ۸ هستند. 

در سیستمهای بیولوژیکی در حدود pH ۷، دو گونه موجود یون سیترات و یون سیترات تک هیدروژن هستند.  

بافر هیبریداسیون SSC 20X نمونهای است که معمولاً مورد استفاده قرار میگیرد.

جداول گردآوری شده برای مطالعات بیوشیمیایی در دسترس هستند.

 از طرف دیگر، pH محلول 1 میلی مولار اسید سیتریک حدود 3.2 خواهد بود.  pH آب میوههای مرکبات مانند پرتقال و لیمو به غلظت اسید سیتریک بستگی دارد و غلظت اسید سیتریک بالاتر و در نتیجه pH پایینتری دارد.

 

__________________________________________

 

 _ نمک های اسیدی اسید سیتریک را می توان با تنظیم دقیق pH قبل از کریستال شدن ترکیب تهیه کرد.  به عنوان مثال، سیترات سدیم را ببینید.

[ یون سیترات ]با کاتیون های فلزی کمپلکس تشکیل می دهد.  ثابتهای پایداری برای تشکیل این کمپلکسها به دلیل اثر کلات بسیار زیاد است.  

در نتیجه، حتی با کاتیون های فلز قلیایی نیز کمپلکس تشکیل می دهد.  

با این حال، هنگامی که یک کمپلکس کلات با استفاده از هر سه گروه کربوکسیلات تشکیل میشود، حلقههای کلات دارای 7 و 8 عضو هستند که معمولاً از نظر ترمودینامیکی پایدارتر از حلقههای کلات کوچکتر هستند.  

در نتیجه، گروه هیدروکسیل می تواند پروتونه شود و بخشی از یک حلقه 5 عضوی پایدارتر را تشکیل دهد، مانند سیترات آهن آمونیوم، 

(NH4)5 Fe (C4O7)2O.

 

_ اسید سیتریک را می توان در یک یا چند گروه از سه گروه اسید کربوکسیلیک خود استری کرد تا هر یک از انواع استرهای مونو، دی، تری و مخلوط را تشکیل دهد.

 

_چرخه اسید سیتریک 

 سیترات یک واسطه در چرخه اسید سیتریک است که به عنوان چرخه TCA (اسید تری کربوکسیلیک) یا چرخه کربس نیز شناخته می شود، یک مسیر متابولیک مرکزی برای حیوانات، گیاهان و باکتری ها.  

سیترات سنتاز تراکم اگزالواستات با استیل CoA را کاتالیز می کند و سیترات تشکیل می دهد.  

سیترات سپس به عنوان سوبسترا برای آکونیتاز عمل می کند و به اسید آکونیتیک تبدیل می شود.  چرخه با بازسازی اگزالواستات به پایان می رسد.  

این سری از واکنش های شیمیایی منبع دو سوم انرژی حاصل از غذا در موجودات بالاتر است.  

هانس آدولف کربس در سال 1953 جایزه نوبل فیزیولوژی یا پزشکی را برای این کشف دریافت کرد.

 

_ برخی از باکتری ها (به ویژه E. coli) می توانند سیترات را در داخل به عنوان بخشی از چرخه TCA خود تولید و مصرف کنند، اما نمی توانند از آن به عنوان غذا استفاده کنند زیرا فاقد آنزیم های مورد نیاز برای وارد کردن آن به سلول هستند.  

پس از دهها هزار تکامل در یک محیط حداقل گلوکز که حاوی سیترات نیز در طول آزمایش تکامل بلندمدت ریچارد لنسکی بود، یک نوع E. coli با توانایی رشد هوازی روی سیترات تکامل یافت.  Zachary Blount، دانشجوی Lenski و همکارانش این "Cit+" E. coli[26][27] را به عنوان مدلی برای چگونگی تکامل صفات جدید مورد مطالعه قرار دادند.  آنها شواهدی پیدا کردند که در این مورد، نوآوری ناشی از یک جهش تکراری نادر به دلیل تجمع چندین جهش "تقویتدهنده" قبلی است که هویت و اثرات آنها هنوز تحت مطالعه است.  تکامل ویژگی Cit+ نمونهای قابل توجه از نقش احتمالی تاریخی در تکامل در نظر گرفته شده است.

 

_سایر نقش های بیولوژیکی 

 سیترات میتواند به خارج از میتوکندری و به سیتوپلاسم منتقل شود، سپس به استیل-CoA برای سنتز اسیدهای چرب و به اگزالواستات تجزیه شود.  

سیترات یک تعدیل کننده مثبت این تبدیل است و آنزیم استیل-کوآ کربوکسیلاز را که آنزیم تنظیم کننده در تبدیل استیل-کوآ به مالونیل-کوآ (مرحله تعهد در سنتز اسیدهای چرب) است، تنظیم می کند.  

به طور خلاصه، سیترات به سیتوپلاسم منتقل می شود، به استیل-CoA تبدیل می شود، که سپس توسط استیل-کوآ کربوکسیلاز به مالونیل-CoA تبدیل می شود، که توسط سیترات مدوله می شود.

 

_ غلظت بالای سیترات سیتوزولی می تواند فسفوفروکتوکیناز، کاتالیزور مرحله محدودکننده سرعت گلیکولیز را مهار کند.  

این اثر سودمند است: غلظتهای بالای سیترات نشان میدهد که منبع زیادی از مولکولهای پیشساز بیوسنتزی وجود دارد، بنابراین نیازی به فسفوفروکتوکیناز برای ادامه ارسال مولکولهای زیرلایه خود، فروکتوز ۶-فسفات، به گلیکولیز نیست.  

سیترات با افزایش اثر مهاری غلظتهای بالای ATP عمل میکند، نشانه دیگری که نشان میدهد نیازی به انجام گلیکولیز نیست.

 

 سیترات جزء حیاتی استخوان است که به تنظیم اندازه بلورهای آپاتیت کمک می کند.

از آنجایی که این اسید یکی از اسیدهای خوراکی قویتر است، استفاده غالب از اسید سیتریک به عنوان طعمدهنده و نگهدارنده در غذاها و نوشیدنیها، بهویژه نوشابهها و آب نباتها است.

در اتحادیه اروپا با شماره E E330 نشان داده میشود.  نمک سیترات فلزات مختلف برای رساندن آن مواد معدنی به شکل بیولوژیکی موجود در بسیاری از مکملهای غذایی استفاده میشود.  اسید سیتریک 247 کیلو کالری در 100 گرم دارد.

در ایالات متحده، الزامات خلوص اسید سیتریک بهعنوان یک افزودنی غذایی توسط کدکس مواد شیمیایی غذایی، که توسط «فارماکوپه ایالات متحده» (USP) منتشر شده است، تعریف میشود.

_  اسید سیتریک را می توان به بستنی به عنوان یک عامل امولسیون کننده برای جلوگیری از جدا شدن چربی ها، به کارامل برای جلوگیری از کریستال شدن ساکارز یا در دستور العمل ها به جای آب لیموی تازه اضافه کرد.  

اسید سیتریک با بی کربنات سدیم در طیف وسیعی از فرمولهای جوشان، هم برای خوردن (مانند پودرها و قرصها) و هم برای مراقبت شخصی (مانند نمک حمام، بمب حمام، و تمیز کردن چربی) استفاده میشود.  

اسید سیتریک که به صورت پودر خشک فروخته می شود، به دلیل شباهت ظاهری آن به نمک خوراکی، معمولاً در بازارها و مواد غذایی به عنوان نمک ترش فروخته می شود.  

در کاربردهای آشپزی، به عنوان جایگزینی برای سرکه یا آب لیمو، که در آن اسید خالص مورد نیاز است، استفاده می شود.  

اسید سیتریک میتواند در رنگهای خوراکی برای متعادل کردن سطح pH یک رنگ معمولی پایه استفاده شود.

پاک کننده و کیلیت عامل 

اسید سیتریک یک عامل کیلیت عالی است که فلزات را با محلول کردن آنها متصل می کند.  برای حذف و جلوگیری از تجمع رسوبات آهکی از دیگها و اواپراتورها استفاده میشود.

می توان از آن برای تصفیه آب استفاده کرد که آن را در بهبود کارایی صابون ها و شوینده های لباسشویی مفید می کند.  

با کیل کردن فلزات در آب سخت، به این پاک کننده ها اجازه می دهد کف تولید کنند و بدون نیاز به نرم شدن آب بهتر عمل کنند.  

اسید سیتریک ماده فعال در برخی محلول های تمیزکننده حمام و آشپزخانه است.  

محلولی با غلظت شش درصد اسید سیتریک، لکههای آب سخت را بدون مالش دادن از روی شیشه پاک میکند.  

اسید سیتریک را می توان در شامپو برای شستشوی موم و رنگ مو استفاده کرد.  

اسید سیتریک که نشان دهنده توانایی کیلاسیون آن است، اولین شوینده موفقی بود که برای جداسازی کل لانتانیدها از طریق تبادل یونی در طی پروژه منهتن در دهه 1940 استفاده شد.در دهه 1950، EDTA بسیار کارآمدتر جایگزین شد.

_  در صنعت، از آن برای حل کردن زنگ فولاد و غیرفعال کردن فولادهای ضد زنگ استفاده میشود.

 

__________________________________________

 

_لوازم آرایشی، دارویی، مکمل های غذایی و غذاها 

 

_ اسید سیتریک به عنوان یک اسیدساز در کرم ها، ژل ها و مایعات استفاده می شود.  

در غذاها و مکملهای غذایی استفاده میشود، اگر برای اثر فنی یا عملکردی به آن اضافه شده باشد (به عنوان مثال اسیدولنت، شلاتور، ویسکوزیفایر و غیره) ممکن است به عنوان یک کمک پردازش طبقهبندی شود.  

اگر هنوز در مقادیر ناچیز وجود داشته باشد، و اثر فنی یا عملکردی دیگر وجود نداشته باشد، ممکن است از برچسب زدن <21 CFR §101.100(c)> معاف باشد.

 

 اسید سیتریک یک اسید آلفا هیدروکسی است و یک ماده فعال در لایه برداری شیمیایی پوست است.

 اسید سیتریک معمولاً به عنوان بافر برای افزایش حلالیت هروئین قهوهای استفاده میشود.

 اسید سیتریک به عنوان یکی از مواد موثره در تولید بافت های صورت با خاصیت ضد ویروسی استفاده می شود.

 

_موارد دیگر 

 

_ ویژگیهای بافر سیتراتها برای کنترل pH در پاککنندههای خانگی و مواد دارویی استفاده میشود.

_:اسید سیتریک به عنوان جایگزینی بدون بو برای سرکه سفید برای رنگرزی پارچه با رنگهای اسیدی استفاده میشود

 

_ سیترات سدیم جزئی از معرف بندیکت است که برای شناسایی کیفی و کمی قندهای کاهنده استفاده می شود.

 اسید سیتریک می تواند به عنوان جایگزینی برای اسید نیتریک در غیرفعال کردن فولاد ضد زنگ استفاده شود.

 اسید سیتریک میتواند بهعنوان یک حمام با بوی کمتر به عنوان بخشی از فرآیند تولید فیلم عکاسی استفاده شود.  توسعه دهندگان عکاسی قلیایی هستند، بنابراین از یک اسید ملایم برای خنثی کردن و توقف سریع عملکرد آنها استفاده می شود، اما اسید استیک که معمولاً استفاده می شود بوی سرکه قوی در اتاق تاریک به جا می گذارد.

 

 اسید سیتریک/سیترات پتاسیم-سدیم را می توان به عنوان تنظیم کننده اسید خون استفاده کرد.  

اسید سیتریک برای بهبود خوش طعم بودن گنجانده شده است

 اسید سیتریک یک شار لحیم کاری عالی است، یا خشک یا به صورت محلول غلیظ در آب.  

پس از لحیم کاری، به خصوص با سیم های ریز، باید آن را جدا کرد، زیرا خورنده خفیف است.  

در آب داغ به سرعت حل شده و شستشو می شود.

_  سیترات قلیایی را میتوان با افزایش سطح سیترات ادرار، برای پیشگیری از سنگهای کلسیمی و افزایش pH ادرار، که برای جلوگیری از اسید اوریک و سنگهای سیستین مفید است، بهعنوان مهارکننده سنگ کلیه استفاده کرد._سنتز سایر ترکیبات آلی

 

 اسید سیتریک

 _ یک پیش ساز همه کاره برای بسیاری از ترکیبات آلی دیگر است.  

مسیرهای کمآبی، اسید ایتاکونیک و انیدرید آن را میدهند.

اسید سیتراکونیک را می توان از طریق ایزومریزاسیون حرارتی انیدرید اسید ایتاکونیک تولید کرد.

انیدرید اسید ایتاکونیک مورد نیاز از تقطیر خشک اسید سیتریک به دست می آید.  اسید آکونیتیک را می توان با کم آبی اسید سیتریک با استفاده از اسید سولفوریک سنتز کرد:

 

 (HO2CCH2)2C(OH)CO2H → HO2CCH=C(CO2H)CH2CO2H + H2O

 

_ اسید استون دی کربوکسیلیک همچنین میتواند با کربنزدایی اسید سیتریک در اسید سولفوریک دوددار تهیه شود:

اگر چه یک اسید ضعیف است، قرار گرفتن در معرض اسید سیتریک خالص می تواند اثرات نامطلوبی ایجاد کند.  استنشاق ممکن است باعث سرفه، تنگی نفس یا گلودرد شود.  مصرف بیش از حد ممکن است باعث درد شکم و گلودرد شود.  قرار گرفتن محلول های غلیظ در پوست و چشم می تواند باعث قرمزی و درد شود.

مصرف طولانی مدت یا مکرر ممکن است باعث فرسایش مینای دندان شود.

اسید سیتریک ماده ای است که طعم ترش و طعم آب نبات را ترش می کند، اما می توان از آن به عنوان پاک کننده خانگی و دفع آفات نیز استفاده کرد.  

میتوانید محلول یا پودر اسید سیتریک را از فروشگاه خریداری کنید، اما اگر میخواهید آن را در خانه تهیه کنید، فقط باید چند ماده شیمیایی آزمایشگاهی، برخی تجهیزات ضد اسید بخرید و مراحل اولیه ایمنی شیمیایی را دنبال کنید.  

حتماً عینک ایمنی و دستکش لاتکس بخرید تا مطمئن شوید هنگام تهیه اسید سیتریک به طور تصادفی به خود آسیب نرسانید.

در طول فرآیند از عینک ایمنی و دستکش استفاده کنید.  اسید سولفوریک می تواند پوست شما را بسوزاند، چشمان شما را تحریک کند و اگر به اندازه کافی با شما تماس پیدا کند، آسیب شدیدی به بار می آورد.  

 

__________________________________________

 

می توانید اسید سولفوریک را بشویید، اما برای مدت کوتاهی می سوزد.  اگر سوختگی پوست را شکست و شدید به نظر می رسد، کاری را که انجام می دهید متوقف کنید و پس از شستشوی ناحیه با آب فراوان، فوراً به بیمارستان بروید.

450 میلی لیتر (1.9 c) آب لیمو را در یک لیوان بریزید و PH آن را آزمایش کنید.  

آب لیمو یا آب لیموترش از آنجایی که این میوه ها دارای غلظت بسیار بالایی از اسید سیتریک هستند، بهینه هستند و فرآیند استخراج را آسان تر می کنند.  

از یک نوار pH برای آزمایش آب میوه استفاده کنید - باید در مقیاس pH حدود 2 یا 3 باشد.

 

_ از پرتقال، گریپ فروت یا سایر مرکبات ملایمی که فورا طعم ترش ندارند استفاده نکنید.  

اینها محتوای اسید سیتریک کمتری دارند و نتیجه نهایی شما تقریباً قوی یا مؤثر نخواهد بود.

یک قطره چشم پر از هیدروکسید سدیم با قدرت 10% اضافه کنید و دوباره آن را آزمایش کنید.  

هیدروکسید سدیم اسیدیته آب لیمو را خنثی می کند. 

یک قطره چکان پر از هیدروکسید سدیم اضافه کنید، اسیدیته را با نوارهای تست pH خود تست کنید، و اگر در مقیاس pH حدود 8 یا 9 نیست، چند قطره دیگر اضافه کنید و دوباره آزمایش کنید.  

محلول باید رنگ نارنجی تیره داشته باشد.

 

 اگر در خواربارفروشی یا فروشگاه مواد شیمیایی خود نمی توانید هیدروکسید سدیم با قدرت 10 درصد پیدا کنید، 10 میلی لیتر (0.042 c) هیدروکسید سدیم با قدرت کامل را با 90 میلی لیتر (0.38 c) آب ترکیب کنید تا این ماده شیمیایی قدرت کمتری داشته باشد.

محلول را از طریق فیلتر قهوه در یک لیوان شیشه ای دیگر بریزید.  

فیلتر قهوه مایع را از مواد جامد تولید شده در واکنش جدا می کند.  

اگر کاغذ صافی قهوه مسدود شد، مایع را در یک لیوان خالی کنید، فیلتر قهوه را تعویض کنید و به ریختن محلول در فیلتر ادامه دهید.  

ممکن است چندین تلاش برای فیلتر کردن کامل مایع لازم باشد.

محلول صاف شده را به یک لیوان جدید انتقال دهید و مواد جامد را بررسی کنید.  

در یک فنجان تمیز، محلول مایع خود را بررسی کنید تا ببینید آیا به طور محسوسی کدر است یا مواد جامد در آن شناور است.  

در صورت وجود، به فیلتر کردن آن از طریق فیلتر قهوه ادامه دهید تا محلول شفاف شود.

28.5 گرم (1.01 اونس) کلرید کلسیم را به 70 میلی لیتر (0.30 C) آب مقطر اضافه کنید.  

این کار را در یک لیوان جدا از محلول آب لیمو انجام دهید.  این دو را در یک لیوان کوچک با هم مخلوط کنید و آن را هم بزنید تا کلرید کلسیم حل شود.

هر دو محلول را با هم ترکیب کرده و مخلوط را به جوش بیاورید.  

محلول کلرید کلسیم را در محلول آبلیمو بریزید و قبل از آماده کردن صفحه داغ، آن را کاملاً مخلوط کنید.  

لیوان را روی صفحه داغ بگذارید و اجازه دهید محلول به جوش آید.

محلول را تا زمان جوشیدن هم نزنید و پس از آن باید به آرامی اما به مدت چند دقیقه آن را به طور مداوم هم بزنید.

 

_ محلول شما پس از برداشتن از روی حرارت به سرعت جدا می شود.

محلول جوشانده شده را از طریق فیلتر قهوه فیلتر کنید تا سیترات کلسیم جدا شود.  

جامدی که در هنگام جوشاندن تشکیل می شود سیترات کلسیم است و باید جدا از مواد زائد مایع نگهداری شود.  مجدداً، برای فیلتر کردن کامل کل لیوان چند تلاش لازم است.  

مایعی که صاف می شود را می توان دور ریخت، اما سیترات کلسیم را نگه دارید.

سیترات کلسیم را با اسید سولفوریک به شدت رقیق شده ترکیب کرده و هم بزنید.  

از اسید سولفوریک به اندازه ای استفاده کنید که فقط روی سیترات کلسیم را بپوشاند و به سرعت هم بزنید.  

مقدار دقیقی که استفاده می کنید بر اساس میزان سیترات کلسیم تولید شده اندکی متفاوت است.

به راحتی حل نمی شود، اما در نهایت یک محلول سفید خالص خواهید داشت.  

در مورد اسید سولفوریک، حتی زمانی که رقیق شده است، بسیار مراقب باشید.

 

 اگر روی پوستتان اسید سولفوریک گرفت، فوراً کاری را که انجام میدهید متوقف کنید و محل را با آب صابون بشویید.  اسید را تحریک می کند، اما بهتر است آن را تا جایی که می توانید بشویید تا اینکه بگذارید پوست شما بسوزد.

_ برای سوختگی های شدید، تا جایی که می توانید محل را با آب فراوان بشویید و مستقیم به بیمارستان بروید.

محلول را با آب فیلتر کنید و اسید سیتریک را وارد یک لیوان کنید.  

سیترات کلسیم در این مرحله بیشتر به اسید سیتریک تبدیل شده است، اما باید از هر گونه ناخالصی فیلتر شود.  

محلول غلیظ خواهد بود، بنابراین آب مقطر را داخل محلول بریزید تا به عبور اسید سیتریک کمک کند.

این باعث می شود مایع شفافی در لیوان شما ایجاد شود که چیزی جز آب مقطر و اسید سیتریک ندارد.

این محلول را روی حرارت متوسط گرم کنید تا آب از لیوان بخار شود.  

در حالی که محلول در حال گرم شدن است، آن را مرتب هم بزنید، اما اجازه ندهید که بجوشد.  

با کاهش حجم محلول، شاهد مات شدن آن خواهید بود.  صبر کنید تا حجم آن به حدود 70 میلی لیتر (0.30 c) کاهش یابد، سپس آن را از روی حرارت بردارید.

محلول اسید سیتریک را فیلتر کنید تا از شر هر گونه مواد جامد خلاص شود سپس بگذارید در یک کاسه خنک شود.  

با استفاده از یک فیلتر قهوه، این محلول مات را از طریق یک فیلتر در یک کاسه شیشه ای بریزید.  

مایع فیلتر شده تقریباً اسید سیتریک خالص خواهد بود.  می توانید اجازه دهید محلول برای مدت طولانی تری خنک شود تا شکل غلیظ تری از اسید سیتریک ایجاد شود.

 

 اگر می خواهید کریستال های اسید سیتریک بسازید، اجازه دهید محلول به مدت 1 تا 2 هفته بیرون بماند و تبخیر شود.  خواهید دید که کریستال ها با گذشت زمان شروع به تشکیل شدن می کنند، اما مراقب باشید که مزاحم آن نشوید.  

شما می توانید این کریستال ها را خرد کنید و پودر کنید.

مقداری کریستال اسید سیتریک را از یک فروشگاه مواد غذایی یا مواد شیمیایی خریداری کنید.  

شما باید 1 پوند (0.45  کیلوگرم) کریستال های اسید سیتریک را برای محلول خود خریداری کنید، یا اگر می خواهید غلظت بیشتری داشته باشد.

 

 کریستال های اسید سیتریک در بسیاری از خواربار فروشی ها موجود است، اما گاهی اوقات به جای نام علمی آن، نمک ترش نامیده می شود.  

همچنین می توانید آن را از فروشگاه های مواد شیمیایی خریداری کنید.

به ازای هر 1 پوند (0.45 کیلوگرم) اسید سیتریک، 1 پیمانه (470 میلی لیتر) آب مقطر را بجوشانید.  

اگر نیاز دارید محلول را با غلظت کمتر یا بیشتر بسازید، می توانید بیشتر یا کمتر از این مقدار آب استفاده کنید، اما مقدار اسید سیتریک مصرفی را تغییر ندهید.

 

 برای یک محلول قویتر، 0.5 پیمانه آمریکا (240 میلیلیتر) تا 0.75 پینت آمریکا (350 میلیلیتر) آب مقطر را به ازای هر 1 پوند (0.45 کیلوگرم) اسید سیتریک بجوشانید.  

این برای تمیز کردن و استفاده های با شدت بالا برای اسید بهتر خواهد بود.

 برای محلول ضعیفتر، به ازای هر 1 پوند (0.45 کیلوگرم) اسید سیتریک تا 2 پینت (950 میلیلیتر) آب مقطر بجوشانید.

این می تواند برای افزودن به نوشیدنی ها و غذاها بهتر باشد تا طعم آن به شدت ترش نباشد.

 

کریستال های خود را در یک ظرف شیشه ای بریزید، سپس روی آنها آب بریزید.  

آب جوش و کریستال های اسید سیتریک را به آرامی اما پیوسته مخلوط کنید و تمام مدت با قاشق مخلوط کنید.  

این کار را خیلی سریع انجام دهید تا مطمئن شوید که کریستال ها کاملا حل می شوند.

 

 اطمینان حاصل کنید که از یک حرکت همزن ثابت استفاده کنید تا اطمینان حاصل شود که کریستال های اسید سیتریک تا حد ممکن حل می شوند.

محلول را از طریق فیلتر قهوه بریزید تا ناخالصی ها و مواد جامد از بین برود.  

برخی از کریستال های اسید سیتریک ممکن است به طور کامل در آب جوش حل نشوند و باید با قرار دادن یک فیلتر قهوه در قیف و ریختن محلول در ظرف شیشه ای حذف شوند.

کریستال های حل نشده را در یک ظرف ضد اسید بریزید.

محلول را در یک ظرف ضد اسید با درب قرار دهید، سپس آن را در یخچال بگذارید.  

تا زمانی که خنک شود آن را در یخچال قرار دهید و منبعی از محلول اسید سیتریک برای استفاده در خانه یا آشپزی خود خواهید داشت!

حتما از ظروف غیر فلزی استفاده کنید، زیرا اسید سیتریک می تواند با اقلام فلزی واکنش نشان دهد، به همین دلیل است که در لوازم نظافت منزل استفاده می شود.

 

 مراقب نحوه نگهداری محلول اسید سیتریک خود باشید، زیرا اگر در شرایط استریل نگهداری نشوند، رشد قارچ ها و کپک ها رایج است.

 

______________________________

 

_ نمک های اسیدی اسید سیتریک را می توان با تنظیم دقیق pH قبل از کریستال شدن ترکیب تهیه کرد.  به عنوان مثال، سیترات سدیم را ببینید.

[ یون سیترات ]با کاتیون های فلزی کمپلکس تشکیل می دهد.  ثابتهای پایداری برای تشکیل این کمپلکسها به دلیل اثر کلات بسیار زیاد است.  

در نتیجه، حتی با کاتیون های فلز قلیایی نیز کمپلکس تشکیل می دهد.  

با این حال، هنگامی که یک کمپلکس کلات با استفاده از هر سه گروه کربوکسیلات تشکیل میشود، حلقههای کلات دارای 7 و 8 عضو هستند که معمولاً از نظر ترمودینامیکی پایدارتر از حلقههای کلات کوچکتر هستند.  

در نتیجه، گروه هیدروکسیل می تواند پروتونه شود و بخشی از یک حلقه 5 عضوی پایدارتر را تشکیل دهد، مانند سیترات آهن آمونیوم، 

(NH4)5 Fe (C4O7)2O.

 

_ اسید سیتریک را می توان در یک یا چند گروه از سه گروه اسید کربوکسیلیک خود استری کرد تا هر یک از انواع استرهای مونو، دی، تری و مخلوط را تشکیل دهد.

 

سیترات یک واسطه در چرخه اسید سیتریک است که به عنوان چرخه TCA (اسید تری کربوکسیلیک) یا چرخه کربس نیز شناخته می شود، یک مسیر متابولیک مرکزی برای حیوانات، گیاهان و باکتری ها.  

سیترات سنتاز تراکم اگزالواستات با استیل CoA را کاتالیز می کند و سیترات تشکیل می دهد.  

سیترات سپس به عنوان سوبسترا برای آکونیتاز عمل می کند و به اسید آکونیتیک تبدیل می شود.  چرخه با بازسازی اگزالواستات به پایان می رسد.  

این سری از واکنش های شیمیایی منبع دو سوم انرژی حاصل از غذا در موجودات بالاتر است.  

هانس آدولف کربس در سال 1953 جایزه نوبل فیزیولوژی یا پزشکی را برای این کشف دریافت کرد.

 

_ برخی از باکتری ها (به ویژه E. coli) می توانند سیترات را در داخل به عنوان بخشی از چرخه TCA خود تولید و مصرف کنند، اما نمی توانند از آن به عنوان غذا استفاده کنند زیرا فاقد آنزیم های مورد نیاز برای وارد کردن آن به سلول هستند.  

پس از دهها هزار تکامل در یک محیط حداقل گلوکز که حاوی سیترات نیز در طول آزمایش تکامل بلندمدت ریچارد لنسکی بود، یک نوع E. coli با توانایی رشد هوازی روی سیترات تکامل یافت.  Zachary Blount، دانشجوی Lenski و همکارانش این "Cit+" E. coli[26][27] را به عنوان مدلی برای چگونگی تکامل صفات جدید مورد مطالعه قرار دادند.  آنها شواهدی پیدا کردند که در این مورد، نوآوری ناشی از یک جهش تکراری نادر به دلیل تجمع چندین جهش "تقویتدهنده" قبلی است که هویت و اثرات آنها هنوز تحت مطالعه است.  تکامل ویژگی Cit+ نمونهای قابل توجه از نقش احتمالی تاریخی در تکامل در نظر گرفته شده است.

 

سیترات میتواند به خارج از میتوکندری و به سیتوپلاسم منتقل شود، سپس به استیل-CoA برای سنتز اسیدهای چرب و به اگزالواستات تجزیه شود.  

سیترات یک تعدیل کننده مثبت این تبدیل است و آنزیم استیل-کوآ کربوکسیلاز را که آنزیم تنظیم کننده در تبدیل استیل-کوآ به مالونیل-کوآ (مرحله تعهد در سنتز اسیدهای چرب) است، تنظیم می کند.  

به طور خلاصه، سیترات به سیتوپلاسم منتقل می شود، به استیل-CoA تبدیل می شود، که سپس توسط استیل-کوآ کربوکسیلاز به مالونیل-CoA تبدیل می شود، که توسط سیترات مدوله می شود.

 

_ غلظت بالای سیترات سیتوزولی می تواند فسفوفروکتوکیناز، کاتالیزور مرحله محدودکننده سرعت گلیکولیز را مهار کند.  

این اثر سودمند است: غلظتهای بالای سیترات نشان میدهد که منبع زیادی از مولکولهای پیشساز بیوسنتزی وجود دارد، بنابراین نیازی به فسفوفروکتوکیناز برای ادامه ارسال مولکولهای زیرلایه خود، فروکتوز ۶-فسفات، به گلیکولیز نیست.  

سیترات با افزایش اثر مهاری غلظتهای بالای ATP عمل میکند، نشانه دیگری که نشان میدهد نیازی به انجام گلیکولیز نیست.

 

 سیترات جزء حیاتی استخوان است که به تنظیم اندازه بلورهای آپاتیت کمک می کند.

از آنجایی که این اسید یکی از اسیدهای خوراکی قویتر است، استفاده غالب از اسید سیتریک به عنوان طعمدهنده و نگهدارنده در غذاها و نوشیدنیها، بهویژه نوشابهها و آب نباتها است.

در اتحادیه اروپا با شماره E E330 نشان داده میشود.  نمک سیترات فلزات مختلف برای رساندن آن مواد معدنی به شکل بیولوژیکی موجود در بسیاری از مکملهای غذایی استفاده میشود.  اسید سیتریک 247 کیلو کالری در 100 گرم دارد.

در ایالات متحده، الزامات خلوص اسید سیتریک بهعنوان یک افزودنی غذایی توسط کدکس مواد شیمیایی غذایی، که توسط «فارماکوپه ایالات متحده» (USP) منتشر شده است، تعریف میشود.

_  اسید سیتریک را می توان به بستنی به عنوان یک عامل امولسیون کننده برای جلوگیری از جدا شدن چربی ها، به کارامل برای جلوگیری از کریستال شدن ساکارز یا در دستور العمل ها به جای آب لیموی تازه اضافه کرد.  

 

______________________________

 

اسید سیتریک میتواند بهعنوان یک حمام با بوی کمتر به عنوان بخشی از فرآیند تولید فیلم عکاسی استفاده شود.  توسعه دهندگان عکاسی قلیایی هستند، بنابراین از یک اسید ملایم برای خنثی کردن و توقف سریع عملکرد آنها استفاده می شود، اما اسید استیک که معمولاً استفاده می شود بوی سرکه قوی در اتاق تاریک به جا می گذارد.

 

 اسید سیتریک/سیترات پتاسیم-سدیم را می توان به عنوان تنظیم کننده اسید خون استفاده کرد.  

اسید سیتریک برای بهبود خوش طعم بودن گنجانده شده است

 اسید سیتریک یک شار لحیم کاری عالی است، یا خشک یا به صورت محلول غلیظ در آب.  

پس از لحیم کاری، به خصوص با سیم های ریز، باید آن را جدا کرد، زیرا خورنده خفیف است.  

در آب داغ به سرعت حل شده و شستشو می شود.

_  سیترات قلیایی را میتوان با افزایش سطح سیترات ادرار، برای پیشگیری از سنگهای کلسیمی و افزایش pH ادرار، که برای جلوگیری از اسید اوریک و سنگهای سیستین مفید است، بهعنوان مهارکننده سنگ کلیه استفاده کرد._سنتز سایر ترکیبات آلی...

 

مصرف طولانی مدت یا مکرر ممکن است باعث فرسایش مینای دندان شود.

اسید سیتریک ماده ای است که طعم ترش و طعم آب نبات را ترش می کند، اما می توان از آن به عنوان پاک کننده خانگی و دفع آفات نیز استفاده کرد.  

میتوانید محلول یا پودر اسید سیتریک را از فروشگاه خریداری کنید، اما اگر میخواهید آن را در خانه تهیه کنید، فقط باید چند ماده شیمیایی آزمایشگاهی، برخی تجهیزات ضد اسید بخرید و مراحل اولیه ایمنی شیمیایی را دنبال کنید.  

حتماً عینک ایمنی و دستکش لاتکس بخرید تا مطمئن شوید هنگام تهیه اسید سیتریک به طور تصادفی به خود آسیب نرسانید.

در طول فرآیند از عینک ایمنی و دستکش استفاده کنید.  اسید سولفوریک می تواند پوست شما را بسوزاند، چشمان شما را تحریک کند و اگر به اندازه کافی با شما تماس پیدا کند، آسیب شدیدی به بار می آورد.  

 

_ محلول شما پس از برداشتن از روی حرارت به سرعت جدا می شود.

محلول جوشانده شده را از طریق فیلتر قهوه فیلتر کنید تا سیترات کلسیم جدا شود.  

جامدی که در هنگام جوشاندن تشکیل می شود سیترات کلسیم است و باید جدا از مواد زائد مایع نگهداری شود.  مجدداً، برای فیلتر کردن کامل کل لیوان چند تلاش لازم است.  

مایعی که صاف می شود را می توان دور ریخت، اما سیترات کلسیم را نگه دارید.

سیترات کلسیم را با اسید سولفوریک به شدت رقیق شده ترکیب کرده و هم بزنید.  

از اسید سولفوریک به اندازه ای استفاده کنید که فقط روی سیترات کلسیم را بپوشاند و به سرعت هم بزنید.  

مقدار دقیقی که استفاده می کنید بر اساس میزان سیترات کلسیم تولید شده اندکی متفاوت است.

به راحتی حل نمی شود، اما در نهایت یک محلول سفید خالص خواهید داشت.  

در مورد اسید سولفوریک، حتی زمانی که رقیق شده است، بسیار مراقب باشید.

 

 اگر روی پوستتان اسید سولفوریک گرفت، فوراً کاری را که انجام میدهید متوقف کنید و محل را با آب صابون بشویید.  اسید را تحریک می کند، اما بهتر است آن را تا جایی که می توانید بشویید تا اینکه بگذارید پوست شما بسوزد.

_ برای سوختگی های شدید، تا جایی که می توانید محل را با آب فراوان بشویید و مستقیم به بیمارستان بروید.

محلول را با آب فیلتر کنید و اسید سیتریک را وارد یک لیوان کنید.  

سیترات کلسیم در این مرحله بیشتر به اسید سیتریک تبدیل شده است، اما باید از هر گونه ناخالصی فیلتر شود.  

محلول غلیظ خواهد بود، بنابراین آب مقطر را داخل محلول بریزید تا به عبور اسید سیتریک کمک کند.

این باعث می شود مایع شفافی در لیوان شما ایجاد شود که چیزی جز آب مقطر و اسید سیتریک ندارد.

این محلول را روی حرارت متوسط گرم کنید تا آب از لیوان بخار شود.  

در حالی که محلول در حال گرم شدن است، آن را مرتب هم بزنید، اما اجازه ندهید که بجوشد.  

با کاهش حجم محلول، شاهد مات شدن آن خواهید بود.  صبر کنید تا حجم آن به حدود 70 میلی لیتر (0.30 c) کاهش یابد، سپس آن را از روی حرارت بردارید.

محلول اسید سیتریک را فیلتر کنید تا از شر هر گونه مواد جامد خلاص شود سپس بگذارید در یک کاسه خنک شود.  

با استفاده از یک فیلتر قهوه، این محلول مات را از طریق یک فیلتر در یک کاسه شیشه ای بریزید.  

مایع فیلتر شده تقریباً اسید سیتریک خالص خواهد بود.  می توانید اجازه دهید محلول برای مدت طولانی تری خنک شود تا شکل غلیظ تری از اسید سیتریک ایجاد شود.

 

 اگر می خواهید کریستال های اسید سیتریک بسازید، اجازه دهید محلول به مدت 1 تا 2 هفته بیرون بماند و تبخیر شود.  خواهید دید که کریستال ها با گذشت زمان شروع به تشکیل شدن می کنند، اما مراقب باشید که مزاحم آن نشوید.  

شما می توانید این کریستال ها را خرد کنید و پودر کنید.

مقداری کریستال اسید سیتریک را از یک فروشگاه مواد غذایی یا مواد شیمیایی خریداری کنید.  

شما باید 1 پوند (0.45  کیلوگرم) کریستال های اسید سیتریک را برای محلول خود خریداری کنید، یا اگر می خواهید غلظت بیشتری داشته باشد.

 

 کریستال های اسید سیتریک در بسیاری از خواربار فروشی ها موجود است، اما گاهی اوقات به جای نام علمی آن، نمک ترش نامیده می شود.  

همچنین می توانید آن را از فروشگاه های مواد شیمیایی خریداری کنید.

به ازای هر 1 پوند (0.45 کیلوگرم) اسید سیتریک، 1 پیمانه (470 میلی لیتر) آب مقطر را بجوشانید.  

اگر نیاز دارید محلول را با غلظت کمتر یا بیشتر بسازید، می توانید بیشتر یا کمتر از این مقدار آب استفاده کنید، اما مقدار اسید سیتریک مصرفی را تغییر ندهید.

 

 برای یک محلول قویتر، 0.5 پیمانه آمریکا (240 میلیلیتر) تا 0.75 پینت آمریکا (350 میلیلیتر) آب مقطر را به ازای هر 1 پوند (0.45 کیلوگرم) اسید سیتریک بجوشانید.  

این برای تمیز کردن و استفاده های با شدت بالا برای اسید بهتر خواهد بود.

 برای محلول ضعیفتر، به ازای هر 1 پوند (0.45 کیلوگرم) اسید سیتریک تا 2 پینت (950 میلیلیتر) آب مقطر بجوشانید.

این می تواند برای افزودن به نوشیدنی ها و غذاها بهتر باشد تا طعم آن به شدت ترش نباشد.

 

کریستال های خود را در یک ظرف شیشه ای بریزید، سپس روی آنها آب بریزید.  

آب جوش و کریستال های اسید سیتریک را به آرامی اما پیوسته مخلوط کنید و تمام مدت با قاشق مخلوط کنید.  

این کار را خیلی سریع انجام دهید تا مطمئن شوید که کریستال ها کاملا حل می شوند.

 

هنگامی که آنیونهای سیترات متابولیزه میشوند، پروتون (معادل تولید بیکربنات) مصرف میکنند و آن را به منبع باز یا قلیایی تبدیل میکنند.

اسید سیتریک در انواع میوه ها و سبزیجات، به ویژ مرکبات، ویژه وجود دارد.  

لیمو و لیموترش دارای غلظت بالایی از اسید هستند.  می تواند تا 8 درصد از وزن خشک این میوه ها را تشکیل دهد (حدود 47 گرم در لیتر در آب میوه ها).  

به 0.30 مول در لیتر در لیمو و لیمو ترش؛  این مقادیر در گونه ها بسته به رقم و شرایطی که میوه تحت آن رشد کرده است متفاوت است.

 

 اسید سیتریک برای اولین بار در سال 1784 توسط شیمیدان کارل ویلهلم شیله، که آن را از آب لیمو متبلور کرد، جدا شد.

 

_ تولید اسید سیتریک در مقیاس صنعتی برای اولین بار در سال 1890 بر اساس صنعت مرکبات ایتالیایی آغاز شد، جایی که آب با آهک هیدراته (هیدروکسید کلسیم) برای رسوب سیترات کلسیم، که جدا شده و با استفاده از اسید سولفوریک رقیق شده به اسید تبدیل شد، تصفیه شد. 

در سال 1893، سی وهمر کشف کرد که قالب پنی سیلیوم میتواند اسید سیتریک را از شکر تولید کند.  

با این حال، تولید میکروبی اسید سیتریک از نظر صنعتی اهمیت پیدا نکرد تا اینکه جنگ جهانی اول صادرات مرکبات ایتالیا را مختل کرد.

 

 در سال 1917، جیمز کوری، شیمیدان مواد غذایی آمریکایی، دریافت که سویه های خاصی از کپکهای آسپرژیلوس نایجر میتوانند تولیدکنندههای اسید سیتریک کارآمد باشند، و شرکت داروسازی Pfizer تولید در سطح صنعتی را با استفاده از این روش دو سال بعد آغاز کرد و به دنبال آن سیتریک بلژ در سال 1929 تولید شد.  

در این تکنیک تولید، که هنوز هم مسیر صنعتی اصلی برای اسید سیتریک استفاده میشود، کشتهای A. niger از یک محیط حاوی ساکارز یا گلوکز برای تولید اسید سیتریک تغذیه میشوند.  

منبع قند، ملاس، نشاسته ذرت هیدرولیز شده، یا محلول های شیرین و ارزان قیمت است.

پس از اینکه قالب از محلول حاصل فیلتر شد، اسید سیتریک با رسوب آن با هیدروکسید کلسیم جدا میشود تا نمک سیترات کلسیم به دست آید، که از آن اسید سیتریک با درمان با اسید سولفوریک، مانند استخراج مستقیم از آب مرکبات، بازسازی میشود.

 

______________________________

 

_ نمک های اسیدی اسید سیتریک را می توان با تنظیم دقیق pH قبل از کریستال شدن ترکیب تهیه کرد.  به عنوان مثال، سیترات سدیم را ببینید.

[ یون سیترات ]با کاتیون های فلزی کمپلکس تشکیل می دهد.  ثابتهای پایداری برای تشکیل این کمپلکسها به دلیل اثر کلات بسیار زیاد است.  

در نتیجه، حتی با کاتیون های فلز قلیایی نیز کمپلکس تشکیل می دهد.  

با این حال، هنگامی که یک کمپلکس کلات با استفاده از هر سه گروه کربوکسیلات تشکیل میشود، حلقههای کلات دارای 7 و 8 عضو هستند که معمولاً از نظر ترمودینامیکی پایدارتر از حلقههای کلات کوچکتر هستند.  

در نتیجه، گروه هیدروکسیل می تواند پروتونه شود و بخشی از یک حلقه 5 عضوی پایدارتر را تشکیل دهد، مانند سیترات آهن آمونیوم، 

(NH4)5 Fe (C4O7)2O.

 

_ اسید سیتریک را می توان در یک یا چند گروه از سه گروه اسید کربوکسیلیک خود استری کرد تا هر یک از انواع استرهای مونو، دی، تری و مخلوط را تشکیل دهد.

 

_چرخه اسید سیتریک 

 سیترات یک واسطه در چرخه اسید سیتریک است که به عنوان چرخه TCA (اسید تری کربوکسیلیک) یا چرخه کربس نیز شناخته می شود، یک مسیر متابولیک مرکزی برای حیوانات، گیاهان و باکتری ها.  

سیترات سنتاز تراکم اگزالواستات با استیل CoA را کاتالیز می کند و سیترات تشکیل می دهد.  

سیترات سپس به عنوان سوبسترا برای آکونیتاز عمل می کند و به اسید آکونیتیک تبدیل می شود.  چرخه با بازسازی اگزالواستات به پایان می رسد.  

این سری از واکنش های شیمیایی منبع دو سوم انرژی حاصل از غذا در موجودات بالاتر است.  

هانس آدولف کربس در سال 1953 جایزه نوبل فیزیولوژی یا پزشکی را برای این کشف دریافت کرد.

 

_ برخی از باکتری ها (به ویژه E. coli) می توانند سیترات را در داخل به عنوان بخشی از چرخه TCA خود تولید و مصرف کنند، اما نمی توانند از آن به عنوان غذا استفاده کنند زیرا فاقد آنزیم های مورد نیاز برای وارد کردن آن به سلول هستند.  

پس از دهها هزار تکامل در یک محیط حداقل گلوکز که حاوی سیترات نیز در طول آزمایش تکامل بلندمدت ریچارد لنسکی بود، یک نوع E. coli با توانایی رشد هوازی روی سیترات تکامل یافت.  Zachary Blount، دانشجوی Lenski و همکارانش این "Cit+" E. coli[26][27] را به عنوان مدلی برای چگونگی تکامل صفات جدید مورد مطالعه قرار دادند.  آنها شواهدی پیدا کردند که در این مورد، نوآوری ناشی از یک جهش تکراری نادر به دلیل تجمع چندین جهش "تقویتدهنده" قبلی است که هویت و اثرات آنها هنوز تحت مطالعه است.  تکامل ویژگی Cit+ نمونهای قابل توجه از نقش احتمالی تاریخی در تکامل در نظر گرفته شده است.

 

_سایر نقش های بیولوژیکی 

 سیترات میتواند به خارج از میتوکندری و به سیتوپلاسم منتقل شود، سپس به استیل-CoA برای سنتز اسیدهای چرب و به اگزالواستات تجزیه شود.  

سیترات یک تعدیل کننده مثبت این تبدیل است و آنزیم استیل-کوآ کربوکسیلاز را که آنزیم تنظیم کننده در تبدیل استیل-کوآ به مالونیل-کوآ (مرحله تعهد در سنتز اسیدهای چرب) است، تنظیم می کند.  

به طور خلاصه، سیترات به سیتوپلاسم منتقل می شود، به استیل-CoA تبدیل می شود، که سپس توسط استیل-کوآ کربوکسیلاز به مالونیل-CoA تبدیل می شود، که توسط سیترات مدوله می شود.

 

_ غلظت بالای سیترات سیتوزولی می تواند فسفوفروکتوکیناز، کاتالیزور مرحله محدودکننده سرعت گلیکولیز را مهار کند.  

این اثر سودمند است: غلظتهای بالای سیترات نشان میدهد که منبع زیادی از مولکولهای پیشساز بیوسنتزی وجود دارد، بنابراین نیازی به فسفوفروکتوکیناز برای ادامه ارسال مولکولهای زیرلایه خود، فروکتوز ۶-فسفات، به گلیکولیز نیست.  

سیترات با افزایش اثر مهاری غلظتهای بالای ATP عمل میکند، نشانه دیگری که نشان میدهد نیازی به انجام گلیکولیز نیست.

 

 سیترات جزء حیاتی استخوان است که به تنظیم اندازه بلورهای آپاتیت کمک می کند.

از آنجایی که این اسید یکی از اسیدهای خوراکی قویتر است، استفاده غالب از اسید سیتریک به عنوان طعمدهنده و نگهدارنده در غذاها و نوشیدنیها، بهویژه نوشابهها و آب نباتها است.

در اتحادیه اروپا با شماره E E330 نشان داده میشود.  نمک سیترات فلزات مختلف برای رساندن آن مواد معدنی به شکل بیولوژیکی موجود در بسیاری از مکملهای غذایی استفاده میشود.  اسید سیتریک 247 کیلو کالری در 100 گرم دارد.

در ایالات متحده، الزامات خلوص اسید سیتریک بهعنوان یک افزودنی غذایی توسط کدکس مواد شیمیایی غذایی، که توسط «فارماکوپه ایالات متحده» (USP) منتشر شده است، تعریف میشود.

_  اسید سیتریک را می توان به بستنی به عنوان یک عامل امولسیون کننده برای جلوگیری از جدا شدن چربی ها، به کارامل برای جلوگیری از کریستال شدن ساکارز یا در دستور العمل ها به جای آب لیموی تازه اضافه کرد.  

اسید سیتریک با بی کربنات سدیم در طیف وسیعی از فرمولهای جوشان، هم برای خوردن (مانند پودرها و قرصها) و هم برای مراقبت شخصی (مانند نمک حمام، بمب حمام، و تمیز کردن چربی) استفاده میشود.  

اسید سیتریک که به صورت پودر خشک فروخته می شود، به دلیل شباهت ظاهری آن به نمک خوراکی، معمولاً در بازارها و مواد غذایی به عنوان نمک ترش فروخته می شود.  

در کاربردهای آشپزی، به عنوان جایگزینی برای سرکه یا آب لیمو، که در آن اسید خالص مورد نیاز است، استفاده می شود.  

اسید سیتریک میتواند در رنگهای خوراکی برای متعادل کردن سطح pH یک رنگ معمولی پایه استفاده شود.

پاک کننده و کیلیت عامل 

اسید سیتریک یک عامل کیلیت عالی است که فلزات را با محلول کردن آنها متصل می کند.  برای حذف و جلوگیری از تجمع رسوبات آهکی از دیگها و اواپراتورها استفاده میشود.

می توان از آن برای تصفیه آب استفاده کرد که آن را در بهبود کارایی صابون ها و شوینده های لباسشویی مفید می کند.  

با کیل کردن فلزات در آب سخت، به این پاک کننده ها اجازه می دهد کف تولید کنند و بدون نیاز به نرم شدن آب بهتر عمل کنند.  

اسید سیتریک ماده فعال در برخی محلول های تمیزکننده حمام و آشپزخانه است.  

محلولی با غلظت شش درصد اسید سیتریک، لکههای آب سخت را بدون مالش دادن از روی شیشه پاک میکند.  

اسید سیتریک را می توان در شامپو برای شستشوی موم و رنگ مو استفاده کرد.  

اسید سیتریک که نشان دهنده توانایی کیلاسیون آن است، اولین شوینده موفقی بود که برای جداسازی کل لانتانیدها از طریق تبادل یونی در طی پروژه منهتن در دهه 1940 استفاده شد.در دهه 1950، EDTA بسیار کارآمدتر جایگزین شد.

_  در صنعت، از آن برای حل کردن زنگ فولاد و غیرفعال کردن فولادهای ضد زنگ استفاده میشود.

 

اسید سیتریک یک شار لحیم کاری عالی است، یا خشک یا به صورت محلول غلیظ در آب.  

پس از لحیم کاری، به خصوص با سیم های ریز، باید آن را جدا کرد، زیرا خورنده خفیف است.  

در آب داغ به سرعت حل شده و شستشو می شود.

_  سیترات قلیایی را میتوان با افزایش سطح سیترات ادرار، برای پیشگیری از سنگهای کلسیمی و افزایش pH ادرار، که برای جلوگیری از اسید اوریک و سنگهای سیستین مفید است.

فرایند تولید سرکه و آبلیمو به روش صنعتی

 

______________________________

 

 

 

_ فرمولاسیون رایگان تولید آبلیمو

_ ارائه فرمول آبلیمو  و روش تولید مرحله به مرحله 

_ چگونه آبلیمو با کیفیت بالا تولید کنیم؟

_ نحوه تولید آبلیمو و مراحل تولید آن

_ راه اندازی خط تولید آبلیمو کارخانه‌ ای

_ تجهيزات لازم جهت تولید آبلیمو 

_ آموزش تولید ابلیمو با کیفیت، بدون دستگاه و به روش ساده

_ قیمت تمام شده هر لیتر ابلیمو چقدر است ؟

_ تهیه مواد اولیه جهت تولید ابلیمو

_ آموزش آنلاين  / مجوز تولید/ اداره صنایع / استاندارد / پشتیبانی / حداقل فضا / فضای لازم / تولید در منزل /مصالح ساختمانی / انواع شوینده خانگي / محصولات مراقبت خودرویی

_ تولید محصولات آرايشي و بهداشتی با کیفیت بالا و صرفه اقتصادی 

_ فرمول تولید ابلیمو صفر تا صد با صرفه اقتصادی 

_ نحوه استفاده از ابلیمو و عملکرد آن 

_ تولید انواع آبلیمو با کیفیت عالی

_ نحوه ترکیب مواد اولیه و درصد دقیق 

_ نحوه سفارش مواد اوليه جهت‌ تولید ابلیمو

_ تفاوت آبلیمو و اسید سیتریک چیست ؟

_ فرمول رایگان تولید کارخونه ای آبلیمو

_ خاصیت هر کدام از مواد اولیه آبلیمو چيست؟

_ چگونگي تولید آبلیمو  کيفيت بالا 

_ آیا می‌توان ابلیمو را در منزل تولید کرد ؟

_ کسب و کار خانگی/ سود زیاد / بازار کار / فروش /

_ نحوه درست کردن ابلیمو چگونه‌ است

_ تولید آبلیمو  با حداقل‌ سرمايه 

_ تولید ابلیمو با کيفيت بالا

_ آموزش ساخت آبلیمو  با صرفه اقتصادی بالا

_ مراحل‌ ساخت و تولید آبلیمو

_ برای درست کردن ابلیمو به روش کارخانه ای به چه دستگاهی نیاز است ؟

_ آیا بدون دستگاه و تجهیزات می‌توان آبلیمو  درست کرد ؟

_قدرت پاک کنندگی آبلیمو  به چه چیزی بستگی دارد؟

_ چگونه برای تولیدی کارگاه مجوز دریافت کنیم؟

_ ِطرح توجيهي چیست؟

فرمولاسیون رایگان ساخت کلودیفایر/فرمول ابری کننده مایعات/کدر کننده آبلیمو